| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Hμερολόγιο εκδηλώσεων 170

Δημοσίευση: 21-02-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:170


ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ


13 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00: Ο κ. Wolfgang Dressler, Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Θεωρητικής Γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, Αυστρία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

14 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00: Ο κ. Δημήτριος Χριστόφιας, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,  θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος κ. Ιωάννης Βαληνάκης και ο Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Ιωάννης Μεταξάς.
17 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00: Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού του καθηγητή του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών , Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τενόρου κ. Πάνου Λαζαράτου με τίτλο: «LUCE E OMBRA».

20 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00: Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»


1 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00: Επιστημονική εκδήλωση-συνάντηση με εισηγήσεις και συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα του Αστικού Δικαίου και συγγενών κλάδων που οργανώνει η Ένωση Αστικολόγων σε συνεργασία με το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών , Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
8 Δεκεμβρίου ώρα 20.00: Εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή κ. Αθανασίου Βερέμη  που οργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
9 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00: Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα: «Οικονομική κρίση και πρόσβαση στην Υγεία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η ΜΚΟ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ».
11 Δεκεμβρίου, ώρα 10.00: Εκδήλωση με θέμα «150 χρόνια Βαρβάκειο. Η σχολική ζωή σε ένα ιστορικό σχολείο από τον 20ό στον 21ο αιώνα» που οργανώνει το Βαρβάκειο Λύκειο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων λειτουργίας του.
13 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του κ. Χρήστου Κουμέλη με θέμα: «Το εκπαιδευ-τικό πρόβλημα της Ελλάδος» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
14 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του κ. Βασίλη Κάλφα με θέμα: «Ο Πλατωνικός Διάλογος» που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 


ΝΕΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ


1 Δεκεμβρίου, ώρα 10.00-16.00: Ενημερωτική ημερίδα για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα TEMPUS IV & ERASMUS MUNDUS 2007-2013 που οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.
8 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30: Παρουσίαση του βιβλίου: Λ.Κ. Αναγνωστόπουλος, Α. Παπαγεωργίου, «Ψυχιατρική Νοσηλευτική του Παιδιού και του Εφήβου» που οργανώνει η Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
13 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00: Επιμορφωτικό σεμινάριο «Ψυχο…παιδία» που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.
14 Δεκεμβρίου, ώρα 18.30: Παρουσίαση δύο επιστημονικών βιβλίων: Ψυχιατροδικαστική και Ψυχιατροδικαστική Παιδιών και Εφήβων που οργανώνει η Β΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.16 Δεκεμβρίου, ώρα 09.00-18.00: Ημερίδα με θέμα: «Η αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον» που οργανώνουν οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των 4 Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών: κ. κ. Γ. Χρούσος, Χ. Μπακούλα, Θ. Ρόσενμπεργκ και Π. Νικολοπούλου-Σταμάτη.
17 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00-21.00: Εκδήλωση με θέμα: «Η Θέση των Γυναικών  Πανεπιστημιακών στην Ελληνική Ακαδημαϊκή Κοινότητα» που οργανώνει το Γραφείο για Θέματα Φύλου και Ισότητας (ΘΕ.ΦΥΛ.ΙΣ.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών.
20 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00: Παρουσίαση των δύο πρώτων βιβλίων της εκδοτικής σειράς «Εθνομουσικολογικά-Ανθρωπολογικά» που επιμελείται και οργανώνει το Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πνεπιστημίου Αθηνών.
21 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00-21.00: Εκδήλωση με θέμα «Η Γνωσιακή Διαπερατότητα της Αισθητηριακής Αντίληψης» που οργανώνεται στο πλαίσιο του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» από το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Επιστημών της Γνώσης και της Νόησης.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!