| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Φεβρουάριος 2013

Δημοσίευση: 08-02-2013 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:192


Μεγάλη Αίθουσα


Κυριακή, 24/2, ώρα 10.00
Τελετή βράβευσης των επιτυχόντων του 73ου Πανελληνίου Μαθηματικού Διαγωνισμού και της 30ής Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας που οργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.


Τετάρτη, 27/2, ώρα 19.00
Συναυλία στη μνήμη του Κωστή Παλαμά με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατό του. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα από τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου» καθώς και το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού «Παλαμάς» που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη από σημαντικούς εκτελεστές.

 

Πέμπτη, 28/2, ώρα 19.00
Τελετή βράβευσης των φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι συμμετείχαν στη διεθνή φοιτητική συνδιάσκεψη με θέμα: «The ideal University» που οργανώθηκε στο Όσλο (10-13.12.2012) από το δίκτυο Πανεπιστημίων UNICA (Network of Universities from the Capitals of Europe) και στους οποίους απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό φιλμ με το ίδιο θέμα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης.

 


Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»

 


Παρασκευή, 1/2, ώρα 17.00-21.00
Ημερίδα με θέμα: «Ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα» που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων και επιπτώσεις στην υγεία» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Αθηνών.

 

Δευτέρα, 4/2, ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Τετάρτη, 6/2, ώρα 19.30
Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασιλείου Καραποστόλη με τίτλο: «Η σύγχρονη κοινωνία και ο εγωκεντρικός άνθρωπος» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Πέμπτη, 7/2, ώρα 09.00-14.00 και 16.00-19.00
Ημερίδα με θέμα: «Η πρακτική άσκηση στην αρχική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών: Θεωρία-Πράξη-Έρευνα» που οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 8/2, ώρα 18.00
Διάλεξη της Δρ. Σταυρούλας Σταυρακάκη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τίτλο: «Η ειδική γλωσσική διαταραχή υπό το πρίσμα ερευνητικών δεδομένων από άλλες αναπτυξιακές διαταραχές» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

 

Τρίτη, 12/2, ώρα 17.00-19.00
Διάλεξη του Προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητή κ. Βασιλείου Σκουρή με τίτλο: «Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οικονομική κρίση υπό το πρίσμα της απόφασης Pringle». Την εκδήλωση οργανώνει ο Τομέας Διεθνών Σπουδών του
Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 13/2, ώρα 17.00-20.00
Επιστημονική εκδήλωση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ».

 

Πέμπτη, 14/2, ώρα 15.30-21.00
Επιστημονική εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή Ηλία Κρίσπη με θέμα: «Σύγχρονες εξελίξεις στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο» που οργανώνει ο Τομέας Διεθνών Σπουδών του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 15/2, ώρα 12.00-14.00
Διάλεξη του κ. Χρήστου Ιωαννίδη με τίτλο: «Η Διόφθαλμος όραση της συνολικής κατάστασης» που οργανώνει ο Τομέας Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων με γενικό θέμα: «Ψυχανάλυση και Ομάδα».

 

Σάββατο, 16/2, ώρα 17.00-21.00
Ημερίδα με θέμα: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Διακαικού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την Ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή». Την ημερίδα οργανώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελικών Λειτουργών.

 

Δευτέρα, 18/2, ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 19/2, ώρα 19.00-22.00
Διάλεξη της κυρίας Ελπίδας Τζαφέστα, αναπληρώτριας καθηγήτριας Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, με τίτλο: «Μικρο-νους, μακρο-κόσμος». Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων του Τμήματος με τίτλο: «Νους και Κόσμος».

 

Τετάρτη, 20/2, ώρα 19.30
Διάλεξη του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας-Παθολογίας κ. Εμμανουήλ Δουζίνα και του καθηγητή Χειρουργικής κ. Γεωργίου Ζωγράφου της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Ο καρκίνος του μαστού-Πρόληψη και θεραπεία» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Παρασκευή, 22/2, ώρα 18.00
Διάλεξη που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

 

Τρίτη, 26/2, ώρα 19.30
Διάλεξη που οργανώνεται στο πλαίσιο του Θ΄ Κύκλου ομιλιών του Εργαστηρίου Μουσειακών ερευνών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσειακές Σπουδές».

 

Τετάρτη, 27/2, ώρα 19.30
Διάλεξη του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας-Παθολογίας κ. Εμμανουήλ Δουζίνα και της καθηγήτριας Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας κυρίας Ευανθίας Διαμάντη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Εμμηνόπαυση» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Πέμπτη, 28/2, ώρα 19.00
Διάλεξη του καθηγητή Στ. Ανδρέου με θέμα τη Μυκηναϊκή Αρχαιολογία που οργανώνει ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο
του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου.

 


 

Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης»

 

Δευτέρα, 4/2, ώρα 11.00-13.30
Επιστημονική εκδήλωση με ομιλία της κυρίας Βούλας Μέγα, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Harvard που οργανώνει η Ιατρκή Σχολή του Εθνικού και Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Harvard Club.

 

Τετάρτη, 6/2, ώρα 18.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 7/2, ώρα 18.00-21.00
Εκδήλωση με θέμα: «Η διδασκαλία της Πολιτικής Επιστήμης» που οργανώνει ο Τομέας Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Δευτέρα, 11/2, ώρα 10.00
Υποδοχή εισερχομένων φοιτητών ERASMUS εαρινού εξαμήνου.

 

Τρίτη, 12/2, ώρα 19.00
Παρουσίαση πρακτικών του Συνεδρίου Νέων Ερευνητών με θέμα: «Πόλη και Ύπαιθρος στη Μεσόγειο» που οργανώνουν το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος.

 

Τετάρτη, 13/2, ώρα 19.30
Διάλεξη του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας-Παθολογίας κ. Εμμανουήλ Δουζίνα και του επίκουρου καθηγητή Χειρουργικής κ. Ευάγγελου Μενενάκου της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Παχυσαρκία-μια σύγχρονη   μάστιγα» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Παρασκευή, 15/2, ώρα 08.30-15.00
Επιστημονική ημερίδα για την ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν στα σπάνια νοσήματα και κυρίως στις ενέργειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Νοσημάτων. Την ημερίδα οργανώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) του Υπουργείου Υγείας.

 

Σάββατο, 16/2, ώρα 10.30-15.00
Τελετή βράβευσης των μαθητών Λυκείου οι οποίοι πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2012 και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012 στην Εσθονία. Την εκδήλωση οργανώνουν η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 19/2, ώρα 18.00-21.00
Διάλεξη με τίτλο: «Δράσεις κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και διαδίκτυο: προς μια έννοια οργάνωσης 2.0;» και συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κ. Δημήτριο Γκούσκο. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα
Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

 

Τετάρτη, 20/2, ώρα 16.30-20.30
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Decline of property values due to planning regulations: An international perspective of compensation rights» και κεντρική εισηγήτρια την κυρία Rachelle Alterman, καθηγήτρια στο Technion – Israel Institute of Technology. Η εκδήλωση
οργανώνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 21/2, ώρα 17.00 και Παρασκευή, 22/2, ώρα 09.00-14.00 και 16.00-21.00
Συνέδριο με θέμα: «90 Χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης. Η λειτουργία της Συνθήκης υπό το φως των εξελίξεων μετά το 1923». Το συνέδριο οργανώνει ο Τομέας Διεθνών Σπουδών του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 27/2, ώρα 17.30-21.30
Παρουσίαση εισηγήσεων με θέμα: « Έγκλημα και Τιμωρία» που οργανώνει το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 


Παλαιό Πανεπιστήμιο
(Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα)

 


Παρασκευή, 1/2, ώρα 20.00
Έκθεση με θέμα: «Αστικά Τοπία σε Μετάβαση» που οργανώνει το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από Δευτέρα 28/1 έως Παρασκευή 8/2. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12.30-14.30 και Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00. Το Σαββάτο 2/2 και την Κυριακή 3/2 11.00-16.00.


Κυριακή, 3/2, ώρα 13.00
Ξενάγηση στο Μουσείο. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00.


Κυριακή, 24/12

Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!