| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Ιανουάριος 2013

Δημοσίευση: 18-01-2013 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:191


Μεγάλη Αίθουσα

Τρίτη, 15/1, ώρα 19.00
Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου με τίτλο: «Επιστήμης Χάριν» στον Ομότιμο Καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 17/1, ώρα 19.00
Ο κ. Γεώργιος Δεσπίνης, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου καθηγητή θα κάνει η καθηγήτρια της Κλασσικής Αρχαιολογίας, κυρία Λυδία Παλαιοκρασσά-Κόπιτσα.

Παρασκευή, 18/1, ώρα 19.00
Τελετή έναρξης του διεθνούς συνεδρίου με θέμα: «Το Εθνικό Στοιχείο στη Μουσική» που οργανώνει ο Τομέας Ιστορικής και Συστηματικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει ομιλία του επίσημου προσκεκλημένου, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κ. Jim Samson καθώς και συναυλία. Τετάρτη, 30/1, ώρα 11.30 Εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας που οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Πρύτανη, καθηγητή κ. Θεοδοσίου Πελεγρίνη και την πανηγυρική ομιλία. Την ίδια ημέρα και ώρα 10.00 μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα), το καθιερωμένο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους Ιδρυτές, Δωρητές, Ευεργέτες, Καθηγητές, Φοιτητές και το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»

Τετάρτη, 9/1, ώρα 19.30
Διάλεξη της καθηγήτριας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρίας Ιφιγένειας Μποτουροπούλου με τίτλο: «Η αρπαγή της Ευρώπης στην Τέχνη» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πέμπτη, 10/1, ώρα 10.00-21.00
Ημερίδα με θέμα: «Πολιτικά Κόμματα και Εκλογές» που οργανώνουν ο Τομέας Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης.

Παρασκευή, 11/1, ώρα 18.00
Διάλεξη της Δρ. Αρχόντως Τερζή από το Α.Τ.Ε.Ε. Πάτρας, με τίτλο: «Γραμματικές ικανότητες στο φάσμα του αυτισμού» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσας και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

Σάββατο, 12/1, ώρα 09.00-16.00
Ημερίδα με θέμα: «Διαταραχή σωματικής δυσμορφίας» που οργανώνει η Ελληνική εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών.

Δευτέρα, 14/1, ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 16/1, ώρα 19.30
Διάλεξη του λέκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με τίτλο: «Ο ρόλος της οικογένειας στην ελληνική κρίση» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πέμπτη, 17/1, ώρα 09.00-21.00 και

Παρασκευή , 18/1, ώρα 09.00-21.00 και

Σάββατο, 19/1, ώρα 09.00-16.00
Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα: «Λογοτεχνικές διαδρομές» που οργανώνει ο Τομέας Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη μνήμη του Βαγγέλη Αθανασόπουλου.

Δευτέρα, 21/1, ώρα 19.00
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Η Ελληνική Παροικία της Βιέννης στις αρχές του 19ου αιώνα» και ομιλήτρια την κυρία Βάσω Σειρηνίδου, επίκουρη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση οργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 22/1, ώρα 19.00
Διάλεξη του κ. Φίλιππου Καργόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Λογικής και Φιλοσοφίας της Νόησης του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο: «Γλώσσα σκέψης». Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων του Τμήματος με τίτλο: «Νους και Κόσμος».

Τετάρτη, 23/1, ώρα 17.00-20.00
Επιστημονική εκδήλωση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ».

Πέμπτη, 24/1, ώρα 19.00
Διάλεξη του καθηγητή D.W. Niemeir με θέμα την Μυκηναϊκή Αρχαιολογία που οργανώνει ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου.

Παρασκευή, 25/1, ώρα 18.00
Διάλεξη του Δρ. Ιωάννη Βογινδρούκα, από το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Β. Ελλάδας, Ψ.Ν.Θ., με τίτλο: «Κοινωνικές και επικοινωνιακές δυσκολίες στα άτομα με αυτισμό» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσας και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

Δευτέρα, 28/1, ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών.

Τρίτη, 29/1, ώρα 19.30
Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικολάου Δεμερτζή με τίτλο: «Παγκοσμιοποίηση πολιτισμός και ταυτότητα» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης»

Σάββατο, 12/1, ώρα 12.00-18.00
Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: «Για έναν Πολιτισμό Αλληλεγγύης και Αντίστασης» που οργανώνει το ΠΑΝ(επιστημιακό) ΔΙΚΤΥΟ «Τα Προπύλαια» με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό την παρουσίαση δικτύων αλληλεγγύης στους φοιτητές και στις φοιτήτριες αλλά και στο ευρύ κοινό.

Δευτέρα, 14/1, ώρα 17.00-21.00
Εκδήλωση με θέμα: «Νέα Αποδημία Ελλαδικού Πληθυσμού» και παρουσίαση του τόμου με τίτλο: «Η Ελληνική Διασπορά στην Αυστραλία» που οργανώνει το Εργαστήριο Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 15/1, ώρα 17.00
Ομιλία της επίκουρης καθηγήτριας κυρίας Φεριάλ Τανσούγ με τίτλο: «Ύστερη οθωμανική περίοδος: Η περίπτωση της Σμύρνης» που οργανώνει το Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 16/1, ώρα 17.00-21.00
Εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση μεταπτυχιακών εργασιών ειδίκευσης» που οργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 18/1, ώρα 18.00
Διάλεξη που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσας και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

Τρίτη, 22/1, ώρα 18.00
Διάλεξη με τίτλο: «Ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπισή της στη σημερινή Ελλάδα» και συντονίστρια την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρησης, κυρία Αθηνά Χατζούλη. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

Τετάρτη, 23/1, ώρα 19.30
Διάλεξη της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρίας Ελένης Κονδύλη με τίτλο: «Ανεικονικότητα και αραβούργημα στον αραβοϊσλαμικό κόσμο»» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πέμπτη, 24/1, ώρα 15.00-21.00,

Παρασκευή, 25/1, ώρα 09.30- 21.00 και

Σάββατο, 26/1, ώρα 09.30-17.00
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία του Ζακ Ντεριντά» που οργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 28/1, ώρα 18.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παλαιό Πανεπιστήμιο (Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα)

Παρασκευή, 1/2, ώρα 20.00
Έκθεση με θέμα: «Αστικά Τοπία σε Μετάβαση» που οργανώνει το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επίσημα εγκαίνια: Παρασκευή 1/2 ώρα 20.00
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από Δευτέρα 28/1 έως Παρασκευή 8/2.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12.30- 14.30 και Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00. Το Σαββάτο 2/2 και την Κυριακή 3/2 11.00-16.00.

Κυριακή, 13/1, ώρα 13.00
Ξενάγηση στο Μουσείο. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00

Κυριακή, 27/1
Το Mουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00.

 

http://www.interel.uoa.gr/el/ekdhloseis_1.html

Tηλ. 210 368 9773
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!