| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Ιούνιος 2012

Δημοσίευση: 31-05-2012 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:186


Μεγάλη Αίθουσα Τελετών

Τετάρτη, 6/6, 19.00
Ο κ. Κώστας Χάρης, παιδαγωγός και επίτιμος σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, καθηγητής κ. Γεώργιος Δράκος.

Δευτέρα, 11/6, 19.00
Ο κ. Philip Kunig, καθηγητής Δημοσίου και Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου του Περιβάλλοντος στο Αμβούργο και στην Χαϊδελβέργη και συντονιστής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής, κυρία Ιουλία Στράγγα-Ηλιοπούλου.

Τετάρτη, 13/6, 18.00
Ο κ. Bernd Schunemann, καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Γερμανία, ο κ. Jorg-Martin Jehle, καθηγητής Εγκληματολογίας, Σωφρονιστικής και Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Göttingen, Γερμανία και ο κ. Kristian Kuhl, καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Ποινικής Δικονομίας και Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Tübingen, Γερμανία, θα αναγορευθούν επίτιμοι διδάκτορες του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 20/6, 19.30
Ο κ. Mogens Hansen, καθηγητής Ιστορίας της Ελληνικής Αρχαιότητας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, Δανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κ. Κωνσταντίνος Μπουραζέλης.

Παρασκευή, 22/6, 18.00
Ο κ. David Piper, καθηγητής Θαλάσσιας Γεωλογίας-Ιζηματολογίας στο Πανεπιστήμιο Dalhousie Halifax, Καναδάς, και η κυρία Γεωργία Πη, καθηγήτρια Γεωλογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, θα αναγορευθούν επίτιμοι διδάκτορες του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 27/6, 19.00
Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Λεοντσίνη.

Παρασκευή, 29/6, 19.00
Ο κ. Giuseppe de Vergottini, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, Ιταλία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»

Τρίτη, 5/6, 19.00
Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικολάου Αυγελή με θέμα: «Κρίση και Επιστημονική Πρόοδος». Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 7/6, 09.00-18.00 και Παρασκευή, 8/6, 09.00-18.00
Διεθνές συνέδριο με θέμα: «11th Conference of Telecommunication, Media and Internet TechnoEconomics» που οργανώνει το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο, 9/6, 09.00-18.00
Διεθνές συμπόσιο με θέμα: «Αρχική και συνεχιζόμενη κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Τάσεις και Προτάσεις». Το συμπόσιο οργανώνει το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 11/6, 08.30-16.00
Τελετή βράβευσης των καλύτερων Επιχειρηματικών Σχεδίων των φοιτητών που συμμετέχουν στις δράσεις της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 11/6, 19.00
Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κ. Ελευθερίου Φερεκίδη με θέμα: «Νεότερα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση της Βαρηκοΐας». Την εκδήλωση οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 13/6, 09.00-21.00
4η Ημερίδα μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων Ευρωπαϊκής Ιστορίας που οργανώνεται υπό την αιγίδα του Τομέα Ιστορίας και του ΠΜΣ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 14 /6, 19.00
Ομιλία του κ. Christian Wildberg, καθηγητή στο Princeton University που οργανώνεται στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης στη μνήμη του καθηγητή Michael Frede. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 22/6, 09.30-13.00 και 18.00-20.30 και

Σάββατο, 23/6, 09.30-13.30 και 18.00- 20.30

Διήμερο Συμπόσιο με τίτλο: «Σπυρίδων Μαρινάτος 1901-1974» που οργανώνει ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 25/6, 17.30-21.00
Επιστημονική ημερίδα που οργανώνει ο μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική» του Τομέα Επιστημών της Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης»

Παρασκευή, 1/6, 08.30-18.30
Εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας που οργανώνουν το Τμήμα Φυσικής και το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 6/6, 18.00
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνου Μπέη με τίτλο: «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ». Την εκδήλωση οργανώνει το Ίδρυμα Διεθνών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ. Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη.

Πέμπτη, 7/6, 19.00
Ομιλία της κυρίας Victoria McGeer, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Princeton, Η.Π.Α. που οργανώνει το Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας του Δικαίου του Τομέα Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 8/6, 09.00-21.00
Διεθνές συμπόσιο με θέμα: «Αρχική και συνεχιζόμενη κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Τάσεις και Προτάσεις». Το συμπόσιο οργανώνει το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο, 9/6, 08.30-16.00
Σεμινάριο που οργανώνει η Β΄ Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 13/6, 18.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 14/6, 19.00
Ομιλία της Δρ. Ανθ. Μπάτζιου-Ευσταθίου, Προϊσταμένης της ΙΕ΄ ΕΠΚΑ με θέμα τον Μυκηναϊκό Οικισμό στα Πευκάκια (Βόλου) στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου που οργανώνει ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 15/6, 16.00-22.00 και Σάββατο, 16/6, 09.00-18.00
10η Επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική και Σχολική Εκπαίδευση» που οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 18/6, 16.00-21.00 και Τρίτη, 19/6, 16.00-21.00
Σεμινάριο βιβλιοθηκονομίας με θέμα: «Δεδομένα Βιβλιοθηκών στο μελλοντικό ψηφιακό περιβάλλον: FRBR και Linked Data». Το σεμινάριο οργανώνουν η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Νομικήςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η Ερευνητική Ομάδα Βάσεων Δεδομένων και Πληροφοριακών Συστημάτων του Εργαστηρίου Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης/Τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Παρασκευή, 22/6, 09.00
Επιστημονική ημερίδα που οργανώνει η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

Τετάρτη, 27/6, 19.00
Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, κ. Γεωργίου Γιαδικιάρογλου με θέμα: «Energy Policies and Dilemmas after Fukushima». Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης.

Παλαιό Πανεπιστήμιο (Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα)

Κυριακή, 3/6, 13.00
Ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00.

Πέμπτη, 7/6, 21.00, Παρασκευή, 8/6, 21.00 και Σάββατο, 9/6, 21.00

Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Homo homini lupus» που οργανώνει θεατρική ομάδα φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 11/6, 18.00
Ημερίδα Βιοηθικής με θέμα: «Γενικές εξετάσεις: Νεότερα δεδομένα και εξελίξεις» που οργανώνει ο Τομέας Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώνσε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής.

Τρίτη, 12/6, 20.00
Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα: «Ελλάδα-Ιταλία διαπολιτισμικές προσεγγίσεις» οργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza, Paola Maria Minucci, και θέμα: «Tradurre parole in musica : le canzoni di Savvopoulos in italiano». Στην εκδήλωση θα παρίσταται ο Διονύσης Σαββόπουλος και θα συμμετέχει το μουσικό σύνολο “Βαρύαυλος III”και ομάδα Ελλήνων και Ιταλών φοιτητών.

Πέμπτη, 14/6, 19.00
Εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή του Τμήματος Νομικής κ. Αθανασίου Παπαχρίστου που οργανώνει το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 19/6, 13.00–21.00
Ημερίδα με θέμα: «Serious Games: Ηλεκτρονικά Παιχνίδια για Μάθηση και Επικοινωνία» που οργανώνει το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την ΠΡΟΜΕΑ (Εταιρεία Προαγωγής Μεθοδολογιών Έρευνας και Ανάπτυξης). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις αιτήσεις συμμετοχής στο www.exelia.gr/infoday.

Τετάρτη, 20/6, 19.30-21.00
Εκδήλωση αποφοίτησης ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 με θέμα: «Η Αρρώστια και ο Θάνατος στην ποίηση του Ν. Καββαδία» που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διεθνής Ιατρική -Διαχείριση Κρίσεων Υγείας" της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 21/6, 20.00
Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού με τίτλο: «My Way» του κ. Πάνου Λαζαράτου, καθηγητή του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον συνοδεύει το Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών “Hermis” Brass Quintet και στο πιάνο ο Σπύρος Μπάνος.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!