| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Μάιος 2012

Δημοσίευση: 03-05-2012 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:185


Μεγάλη Αίθουσα Τελετών

 

Παρασκευή, 4/5, 12.00
Ο κ. Mark Soloway, καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Miami, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Χ. Δεληβελιώτης.

 

Τρίτη, 8/5, 19.00
Ο κ. Geoffrey Horrocks, καθηγητής Συγκριτικής Ιστορικής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Gambridge, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγ. κ. Αμαλία Μόζερ.

 

Παρασκευή, 11/5, 17.00
Τελετή έναρξης του Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: «Η ποιότητα στην εκπαίδευση» που οργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 17/5, 19.00
Ο κ. Enrico Berti, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα, Ιταλία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η Διευθύντρια του Τομέα Φιλοσοφίας, καθηγήτρια κυρία Αθανασία Γλυκοφρύδη-Λεοντσίνη.

 

Παρασκευή, 18/5, 20.00
Συναυλία της Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίων CANT ALEX και της Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών HARMONIA JURIS που οργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Πρεσβεία της Γαλλίας.

 

Τρίτη, 22/5, 19.00
Ο κ. Yves Gaudemet, καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II, Γαλλία και ο κ. Bernard Castagnede, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris I-Pantheon-Sorbonne, Γαλλία, θα αναγορευθούν επίτιμοι διδάκτορες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 29/5, 19.00
Τελετή έναρξης του 11ο Διεθνούς Συνεδρίου Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας που οργανώνουν το Τμήμα Φυσικής και το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 30 Μαϊου 19.15
Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στον π. Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ομότιμο Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής, κ. Αντώνιο Δανασσή-Αφεντάκη. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και
Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 31/5, 20.00
Συναυλία που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Μουσικός Μάης 2012»

 

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»

 

Δευτέρα, 7/5, 19.00
Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Λαυρέντιου Δελλασούδα με θέμα: «Σχολικός και επαγγελματικός προσανατολισμός και επαγγελματική ένταξη προσώπων με αναπηρία». Οργάνωση: Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 8/5, 18.00
Διάλεξη με θέμα: «Το περιοδικό ΑΝΤΙ» που οργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ. Μ. Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα Επικοινωνίας».

 

Τετάρτη, 9/5, 19.00
Ομιλία του συνθέτη και Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κ. Θεόδωρου Αντωνίου που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 11/5, 18.00
Διάλεξη του Δρ. Βαλάντη Φυνδάνη με θέμα: «Καταδεικνύοντας την αξία της λογοθεραπευτικής πατρέμβασης» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος-Αφασία».

 

Σάββατο 12 /5, 10.00
Η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εφαρμοσμένη Ηθική». Θα μιλήσουν οι Warwick Fox (Πανεπιστήμιο του Central Lancashire),
Μυρτώ Δραγώνα-Μονάχου (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Θεοδόσης Τάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Σταμάτης Αλαχιώτης (Πανεπιστήμιο Πατρών), Δημήτρης Κουρέτας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Φιλήμων Παιονίδης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Ευάγγελος
Πρωτοπαπαδάκης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Κατερίνα Ασπραδάκη (Πανεπιστήμιο Κρήτης). Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.

 

Δευτέρα, 14/5, 18.00
4η Ετήσια Σεμιναριακή Διάλεξη Λαογραφίας αφιερωμένη στη μνήμη του δεύτερου καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωργίου Κ. Σπυριδάκη. Ομιλητής θα είναι ο ομ. καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α., πρωτοπρεσβύτερος Γ. Μετάλληνος, με θέμα «Ελληνικά Δη-
μοτικά Τραγούδια: θεολογική θεώρηση». Οργάνωση: Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 15 /5, 19.00
Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Κωστή με θέμα: «Κατανοώντας τις κρίσεις: Η ελληνική οικονομία 1929 και 2009». Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της
Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 16/5, 15.00
Εορτασμός των 25 χρόνων του προγράμματος ΕRASMUS στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικές προβολές. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 17/5, 19.30
Εορτασμός των 25 χρόνων του προγράμματος ERASMUS στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα και παράλληλη προβολή ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 18/5, 19.30
Εκδήλωση με τίτλο: «Η Ψυχολογική Διάσταση του Ποιητικού Λόγου» που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία για την προαγωγή της Ψυχιατρικής και των συναφών Επιστημών».

 

Τρίτη, 22/5, 19.30
Ομιλία του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, κ. Δ. Παντερμαλή που οργανώνεται στο πλαίσιο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Μουσειακές Σπουδές» των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 23/5, 16.00
Ομιλία του κ. Ρένου Παπαδόπουλου με τίτλο: «Από την Ευαλωτότητα στην Ανθεκτικότητα» που οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 24/5, 19.00
Διάλεξη του Dr. Peter J. Mccormick, Επίτιμου Καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 25/5, 18.00
Διάλεξη του Δρ. Ηλία Παπαθανασίου, Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών, με θέμα: «Η αποκατάσταση της αφασίας» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος-Αφασία».

 

Σάββατο, 26/5, 08.30-16.30
Ημερίδα με θέμα: «Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο» που οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Δευτέρα, 28/5, 19.00
Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών, κ. Ηλία Μαριολάκου με θέμα: «Πολιτισμικές και άλλες σχέσεις μεταξύ υπερβορείων και προϊστορικών Ελλήνων. Μια γεωμυθολογική προσέγγιση» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του
Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 29/5, 18.00
Διάλεξη με τίτλο: «Η συγκέντρωση στα ελληνική ΜΜΕ το 2010: Αποτελέσματα έρευνας» που οργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου
διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα Επικοινωνίας».

 

Τετάρτη, 30/5, 10.00-21.00 και Πέμπτη, 31/5, 10.00-21.00

 

Συνέδριο με θέμα: «Κόμματα και Κομματική Δημοκρατία σε συνθήκες κρίσης. Τα Πολιτικά Κόμματα σε μετάβαση» που οργανώνουν ο Τομέας Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική
Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης..

 

Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης»

 

Τετάρτη, 2/5, 19.00
Ομιλία του Αρχιμουσικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και ερευνητή, κ. Βύρωνα Φιδετζή που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών..

 

Τρίτη, 8/5, 17.00
Διάλεξη του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη σχετική με τη βυζαντινή μουσική που θα δοθεί σε 80μελή ομάδα καθηγητών και σπουδαστών του Yale Institute of Sacred Music στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψής
τους στην Αθήνα. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 9/5, 09.00-15.00
Ημερίδα με θέμα: «Οι επιπτώσεις του περιβάλλοντος στο έμβρυο και το παιδί» που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πα-
νεπιστημίου Αθηνών «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιββαλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία».

 

Τετάρτη, 9/5, 18.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Δευτέρα, 14/5, 12.00-15.00
Ομιλία του ψυχαναλυτή κ. Ηλία Λιακόπουλου με θέμα: «Ψυχανάλυση και Ομάδα» που οργανώνει ο Τομέας Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

 

Τετάρτη, 16/5, 15.00
Εορτασμός των 25 χρόνων του προγράμματος ΕRASMUS στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικές προβολές. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών..

 

Τετάρτη, 23/5, 18.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Δευτέρα, 28/5, 17.30
Εκδήλωση που οργανώνει το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» στη μνήμη του ιστορικού και διανοητή ΄Αγγελου Ελεφάντη με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον θάνατό του.

 

Τετάρτη, 30/5, 08.30-18.30, Πέμπτη, 31/5, 08.30-20.00 και Παρασκευή, 1/6, 08.30-18.30

Εργασίες του 11ο Διεθνούς Συνεδρίου Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας που οργανώνουν το Τμήμα Φυσικής και το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παλαιό Πανεπιστήμιο

(Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα)

 

Κυριακή, 13/5, 13.00
Ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 24/5, 18.00 – 21.00

Τελετή εγκαινίων έκθεσης.

 

Παρασκευή, 25/5, 10.00- 14.00 (έκθεση) και 18.00- 21.00 (διαλέξεις και μουσικές
παραστάσεις) και

Σάββατο, 26/5, 10.00 - 14.00 (έκθεση) και 18.00 -21.00 (διαλέξεις και μουσικές παραστάσεις)


Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα: «Κατασκευή μουσικών οργάνων με ανακυκλωμένα υλικά. Σύγχρονες θεωρίες και πρακτικές στη μουσική εκπαίδευση» που οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς»
(Ακαδημίας και Σίνα)


Πέμπτη, 3/5, 19.00
Στο πλαίσιο του κύκλου των φιλολογικών συζητήσεων του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με θέμα «Ελλάδα-Ιταλία : διαπολιτισμικές προσεγγίσεις» οργανώνεται η 2η συζήτηση με θέμα «Η Αθήνα του εικοστού αιώνα σε λογοτεχνικά κείμενα Ιταλών επισκεπτών της». Εισηγήτρια: Επίκουρη Καθηγήτρια Άννα Θέμου
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!