| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Απρίλιος 2012

Δημοσίευση: 19-04-2012 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:184


Μεγάλη Αίθουσα Τελετών

 

Δευτέρα, 2 Απριλίου,
ώρα 19.00
Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στον π. Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ομότιμο Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής, κ. Αντώνιο Δανασσή- Αφεντάκη. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 5 Απριλίου,
ώρα 19.00
Εκδήλωση για την Αμμόχωστο που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Σπίτι της Κύπρου-Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.

Παρασκευή, 6 Απριλίου,
ώρα 20.00
Συναυλία Μπαρόκ που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Συμφωνική ορχήστρα Νέων-ΑΣΟΝ.

Τρίτη, 24 Απριλίου,
ώρα 19.00
Ο κ. Rifa‘at as Said, καθηγητής της Σύγχρονης Αιγυπτιακής Ιστορίας, του Πολιτικού Ισλάμ και της Επιστήμης της Ιστορίας καθώς και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, Γερουσιαστής και Πρόεδρος του Κόμματος Ταγκάμοο, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης.

Παρασκευή, 27 Απριλίου,
ώρα 19.00
Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στην Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής, κυρία Πηνελόπη Καλλιαμπέτσου-Κορακά. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»

Τρίτη, 3 Απριλίου,
ώρα 19.00

Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, κ. Διονυσίου Αναπολιτάνου με θέμα: «Οι ιδεολογικές συνιστώσες της ελληνικής κρίσης» που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 5 Απριλίου,
ώρα 17.00 και Παρασκευή,
6 Απριλίου, ώρα 17.00

Επιστημονική εκδήλωση που οργανώνει ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Μ. Δευτέρα, 9 Απριλίου,
ώρα 19.00
Παρουσίαση βιβλίου του αναπληρωτή καθηγητή κ. Ν. Σεβαστάκη με τίτλο: «Σκέψεις για τον ψυχισμό της εποχής». Την εκδήλωση οργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών
Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 23 Απριλίου,
ώρα 19.00
Διάλεξη με θέμα: «Ρωσικός πολιτισμός χωρίς σύνορα» που οργανώνει το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 24 Απριλίου,
ώρα 19.00
Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γωργίου Ξηροπαΐδη με θέμα: «Επιστήμη, Ιστορία και Υποκειμενικότητα. Σχόλια στην κρίση των ευρωπαϊκών επιστημών του Edmund Husserl» που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 27 Απριλίου,
ώρα 18.00
Διάλεξη της Δρ. Μαρίας Κακαβούλια, Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Η μελέτη της παραγωγής αφηγηματικού λόγου στην αφασία. Προσεγγίσεις και παρατηρήσεις» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος-Αφασία».


Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης»

Δευτέρα, 2 Απριλίου,
ώρα 19.00
Ομιλία του συνθέτη και Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κ. Θεόδωρου Αντωνίου που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 3 Απριλίου,
ώρα 12.00
Παρουσίαση του τόμου με τίτλο: «Όψεις της Κοινωνιολογίας στην Ελλάδα σήμερα. Τιμητικός τόμος στη μνήμη της Ιωάννας Λαμπίρη-Δημάκη» που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Τετάρτη, 4 Απριλίου,
ώρα 18.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 23 Απριλίου,
ώρα 19.00
Ομιλία του Αρχιμουσικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και ερευνητή κ. Βύρωνα Φιδετζή που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 24 Απριλίου,
ώρα 18.00
Διάλεξη με θέμα: «Το διαδίκτυο στον κόσμο και ο κόσμος του διαδικτύου: Συμπεράσματα από το World Internet Project» που οργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα Επικοινωνίας».

Τετάρτη, 25 Απριλίου,
ώρα 18.00
Ομιλία του επίκ. καθηγητή κ. Αντωνίου Χατζημωϋσή που οργανώνεται στο πλαίσιο του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημών της Γνώσης και της Νόησης.

Παρασκευή, 27 Απριλίου,
ώρα 16.00-22.00 και
Σάββατο, 28 Απριλίου,
ώρα 09.00-18.00
10η Επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση» που οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Παλαιό Πανεπιστήμιο

(Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα)

Κυριακή, 1 Απριλίου,
ώρα 13.00
Ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 5 Απριλίου,
ώρα 18.30
Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Σηφάκι, επίκουρου καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Αγγλική Γλώσσα και Παγκοσμιοποίηση: Όψεις της Σύγχρονης Πραγματικότητας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον Υπόλοιπο Κόσμο». Την εκδήλωση, την οποία οργανώνουν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και οι εκδόσεις «Ηρόδοτος», θα πλαισιώσει το μουσικό σύνολο «Orfeus Trio».

Δευτέρα, 23 Απριλίου,
ώρα 17.45 -20.15
Εσπερίδα με θέμα: «Κοιτάζοντας στα μάτια την πρόγνωση» που οργανώνει ο Σύλλογος Νέων Ιατρών.


Εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας και Σίνα)

Τρίτη 3 Απριλίου,
ώρα 19.00
Στο πλαίσιο του κύκλου των φιλολογικών συζητήσεων του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με θέμα «Ελλάδα-Ιταλία : διαπολιτισμικές προσεγγίσεις» οργανώνεται η 1η συζήτηση με θέμα «Η σημασία του πολιτισμού για την πολυπολιτισμική Ενωμένη Ευρώπη και η "tristitia temporis" άλλοτε και τώρα» με εισηγήτρια την Καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!