| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Φεβρουαρίου 2012

Δημοσίευση: 10-02-2012 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:182
Μεγάλη Αίθουσα


Δευτέρα, 6 Φεβρ. 19.00
Τελετή επίδοσης αναμνηστικού τόμου του καθηγητή Στυλιανού Κουσούλη που οργανώνει το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 9 Φεβρ. 19.00
Ο κ. Daniel Cohn Bendit, Ευρωβουλευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής, κυρία Γλυκερία Σιούτη.

 

Παρασκευή, 10 Φεβρ. 18.00
Τελετή απονομής τίτλων σπουδών στους μετεκπαιδευόμενους του Μαρασλείου Διδασκαλείου που οργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης.


Τετάρτη, 15 Φεβρ. 19.30
Ο κ. Wernhard Möschel, καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Tübingen, Γερμανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής κ. Δημήτριος Τζουγανάτος.

 

Δευτέρα, 20 Φεβρ. 19.00
Ο κ. Robin Barber, καθηγητής Προϊστορικής και Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Σκοτία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, καθηγήτρια κυρία Ελένη Μαντζουράνη.

 

 

Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος»

 

Πέμπτη, 2 Φεβρ. 17.00
Συμπόσιο με θέμα: «Απαγόρευση της Πυρηνικής Ενέργειας και των Πυρηνικών Όπλων» που οργανώνει το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Επιτροπή ενάντια στους Πυρηνικούς Κινδύνους.

 

Παρασκευή, 3 Φεβρ. 18.00
Διάλεξη της Δρ. Σταυρούλας Σταυρακάκη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η ορισματική δομή στην αφασία» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος-Αφασία».


Σάββατο, 4 Φεβρ. 10.00-14.00
Ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών και Φοιτητριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΕΡΑΣΜΟΣ».

 

Δευτέρα, 6 Φεβρ. 19.00
Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, κ. Διονυσίου Σπινέλλη με θέμα: «Φαινόμενα ανομίας στις ημέρες μας» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 7 Φεβρ. 19.00
Παρουσίαση του επιστημονικού βιβλίου με τίτλο «Ψυχογηριατρική» που οργανώνει η Β΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 9 Φεβρ. 19.00

Εκδήλωση που οργανώνει η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία.

 

Σάββατο, 11 Φεβρ. 09.00-16.00
Εκδήλωση εκπαίδευσης στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με τίτλο: «Με το χέρι στην καρδιά» που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Δευτέρα, 13 Φεβρ. 19.00
Επιστημονική εκδήλωση οργανώνει το Π.Μ.Σ. «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με ομιλητή τον καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Newcastle William Outhwaite, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα “Continuities and Discontinuitie in Habermas´ Relation to Historical Materialism”

 

Τρίτη, 14 Φεβρ. 19.00
Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, κ. Χρυσόστομου Μαντζαβίνου με θέμα: «Η έννοια της κρίσης στη Θεωρία των Κοινωνικών Θεσμών» που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 17 Φεβρ. 15.00-21.00 Σάββατο, 18 Φεβρ. 08.00-16.00
Επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Συναισθηματική ανάπτυξη βρεφών και νηπίων: Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης» που οργανώνει ο Τομέας Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

 

Δευτέρα, 20 Φεβρ. 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 21 Φεβρ. 18.00
Διάλεξη με θέμα: «Πώς παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε. την κρίση» που οργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα Επικοινωνίας».

 

Τετάρτη, 22 Φεβρ. 17.00-22.00
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Αντιμετώπιση του Εγκλήματος της Παιδικής Πορνογραφίας» που οργανώνει το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας.


Πέμπτη, 23 Φεβρ. 19.00
Ομιλία της Δρ. κυρίας Μ. Βλαζάκη, Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που οργανώνεται στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου από τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 24 Φεβρ. 16.00-21.00 Σάββατο, 25 Φεβρ. 10.00-15.00
Επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Η Νέα Ιστοριογραφία για την Ελληνική Νεολαία» που οργανώνει το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας.

 

Τρίτη, 28 Φεβρ. 19.00
Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, κ. Κώστα Γαβρόγλου και του αναπληρωτή καθηγητή του ίδιου Τμήματος, κ. Θόδωρου Αμπατζή με θέμα: «Οι αξίες της επιστήμης σε κρίση;» που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 29 Φεβρ. 15.00
Διάλεξη της Δρ. κυρίας Έλενας Ανδρεϊτσένκο, διδάσκουσας του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών με θέμα: «Ελληνικά γλωσσικά δάνεια θρησκευτικού περιεχομένου στην εξέλιξη της ρωσικής γλώσσας» που οργανώνει το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Νέο Αμφιθέατρο


Τετάρτη, 8 Φεβρ. 19.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Σάββατο, 11 Φεβρ. 10.30-14.00
Τελετή βράβευσης των μαθητών (α΄, β΄, και γ΄ λυκείου) οι οποίοι πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2011 και των μαθητών (γ΄ λυκείου) οι οποίοι διακρίθηκαν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2011 στην Ταϊλάνδη. Την εκδήλωση οργανώνει το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 17 Φεβρ. 18.00
Ομιλία του κ. Wernhard Möschel, καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Tübingen, Γερμανία, με θέμα: «Το ζήτημα της αναθεώρησης των κυρώσεων στο Δίκαιο του Ελεύθερου Ανταγωνισμού». Την εκδήλωση οργανώνει ο Β΄ Τομέας Ιδιωτικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Εμπορικολόγων.

 

Δευτέρα, 20 Φεβρ. 19.00
Εκδήλωση με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες στη Διδακτική των Μαθηματικών και της Φυσικής» που οργανώνουν η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

 

Τετάρτη, 22 Φεβρ. 19.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 24 Φεβρ. 15.00-18.00
Ομιλία της καθηγήτριας κ. Marcia C. Linn, University of California, Berkeley, Η.Π.Α. που οργανώνουν το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημών της Γνώσης και της Νόησης στο πλαίσιο του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη».


Tηλ. 210 368 9773
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!