| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Ιανουάριος 2012

Δημοσίευση: 20-01-2012 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:181


Μεγάλη Αίθουσα


Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Ο κ. Paul Lagarde, Ομότιμος Καθηγητής Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris I-Panthéon Sorbonne, Γαλλία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος Νομικής κ. Χαράλαμπος Παμπούκης.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Τελετή επίδοσης αναμνηστικού τόμου καθηγητή Στυλιανού Κουσούλη που οργανώνει το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου,
ώρα 10.00
Εναρκτήρια συνεδρία του διεθνούς συνεδρίου «Athenian Legacies: European debates on citizenship» που οργανώνουν το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία της Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης. Πρόκειται για το δεύτερο συνέδριο της Eταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε το 2009 με πρωτοβουλία οκτώ Πανεπιστημίων. Oι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται στο Αμφιθέατρο «I. Δρακόπουλος».

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Ο κ. Torsten Zuberbier, καθηγητής Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας στο Πανεπιστήμιο Charité-Universitätsmedizin του Βερολίνου, Γερμανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο αναπλ. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Δημήτριος Ρηγόπουλος.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Ο κ. Νικόλαος Αμβράζης, Ακαδημαϊκός, καθηγητής Σεισμολογίας και Αντισεισμικής Μηχανικής στο Imperial College of Science, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής Κ. Μακρόπουλος.


Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου,
ώρα 11.30
Εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας που οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Πρύτανη, καθηγητή κ. Θεοδοσίου Ν. Πελεγρίνη, και ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας, πατέρα Νικολάου Ιωαννίδη με θέμα: «Εκκλησία και Κοινωνία κατά τους Τρεις Ιεράρχας». Την ίδια ημέρα και ώρα 10.00, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα), το καθιερωμένο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους Ιδρυτές, Δωρητές, Ευεργέτες, Καθηγητές, Φοιτητές και το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας κ. Κλήμη Ναυρίδη με θέμα: «Ο λόγος και το νόημα στην ομαδική ψυχοθεραπεία» που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών και το περιοδικό «Σημειώσεις».

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Εκδήλωση που οργανώνει η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου,
ώρα 18.00
Διάλεξη του Δρ. Κωνσταντίνου Πόταγα με τίτλο: «Η νευρολογία της αφασίας: Από τον Broca στην αποκατάσταση» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος-Αφασία».

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου,
ώρα 19.30
Διάλεξη του καθηγητή κ. Β. Λαμπρόπουλου με θέμα: «Απόσπαση, συντήρηση, μεταφορά και επανατοποθέτηση αρχιτεκτονικών μελών από τις ανασκαφές της λεωφόρου Αμαλίας και της πλατείας Συντάγματος, κατά τη διάρκεια των έργων του μετρό, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου». Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μουσειακές Σπουδές» των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου,
ώρα 10.00-21.00
και Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου,
ώρα 09.00-21.00
Εργασίες του συνεδρίου «Athenian Legacies: European debates on citizenship» που οργανώνουν το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία της Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Σολδάτου, Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής με θέμα: «Η Οδύσσεια της Ψυχιατρικής», που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών και το περιοδικό «Σημειώσεις».

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου,
ώρα 09.00-16.00
Επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Η συμβολή της Τεκτονικής Γεωδαισίας στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό: Χαρτογράφηση της Τεκτονικής Παραμόρφωσης στην Ελλάδα» που οργανώνει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου,
ώρα 18.00
Διάλεξη με θέμα: «Ζητήματα Επικοινωνίας», που οργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου,
ώρα 18.00
Διάλεξη του Dr. Gary Morgan, City University, Λονδίνο, με θέμα: «Language delay affects Theory of Mind reasoning in non-verbal tasks». Την εκδήλωση οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος-Αφασία».

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου,
ώρα 09.30-16.00
Ημερίδα που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Νέο Αμφιθέατρο

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου,
ώρα 19.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παλαιό Πανεπιστήμιο

Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου,
ώρα 16.00 - 20.00
Ημερίδα με θέμα: «Μετανάστες - Παραβατικότητα» που οργανώνουν η Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, το Tμήμα Ψυχιατροδικαστικής του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» και ο Κλάδος Ψυχιατροδικαστικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

 

http://www.interel.uoa.gr/ekdhlwseis.html

Tηλ. 210 368 9773
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!