| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Δεκεμβρίου 2011

Δημοσίευση: 08-12-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:180


Μεγάλη Αίθουσα
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.00

Ο κ. Malcolm Rowland, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο του Manchester, Μ. Βρετανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος κ. Παναγιώτης Μαχαίρας.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.00

Συναυλία με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης στη μνήμη του καθηγητή Ίωνος Ζώτου που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου στη μνήμη του εκλιπόντος καθηγητή.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.00

Η κυρία Liliana Weinberg, καθηγήτρια Λογοτεχνίας και Πολιτισμού της Λατινικής Αμερικής, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Μεξικού και ο κ. Javier Garciadiego Dantan, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτισμού της Λατινικής Αμερικής και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μεξικού Εl Colegio de Mexico (Colmex), θα αναγορευθούν επίτιμοι διδάκτορες του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση των τιμωμένων θα κάνουν ο επίκ. καθηγητής του Τμήματος κ. Δημήτριος Δρόσος και η Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγήτρια κυρία Ευθυμία Πανδή-Παυλάκη.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.00

Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Γεώργιο Χριστοδούλου που οργανώνουν η Α΄ και η Β΄ Ψυχιατρικές Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.00

Τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος που οργανώνεται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-20.00 και


Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-20.00

Συνέδριο με θέμα: «Το Φύλο στις Οθωμανικές, Τουρκικές και Μεσανατολικές Σπουδές» που οργανώνουν το Τμήμα Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η École Française d’ Athènes.

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.00

Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου,
ώρα 15.00-21.00

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Οικογενειακό διεθνές δίκαιο: ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις» που οργανώνει ο Ερευνητικός Όμιλος Φοιτητών Νομικής.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-19.00

Ημερίδα με θέμα: «Ακούσια νοσηλεία και ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οργανώνουν η Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και ο Κλάδος Ψυχιατροδικαστικής του Ε.Ψ.Ε.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.00

Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.00

Διάλεξη του κ. Γιάννη Σταυρακάκη με θέμα: «Ψυχανάλυση και φιλοσοφία: Λακανικές επιρροές στο σύγχρονο φιλοσοφικό λόγο» που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών και το περιοδικό «Σημειώσεις».

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-19.00
και Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-19.00

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «“Η Κοινοτική Ψυχική Υγεία” ως εναλλακτική προσέγγιση στα προβλήματα της ψυχικής οδύνης και οι επιπτώσεις τής οικονομικής κρίσης ταυτόχρονα στο πεδίο των αναγκών και σε αυτό των υπηρεσιών» που οργανώνει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Κ.Ψ.Υ. Αγίων Αναργύρων.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου,
ώρα 18.00-21.00

Διάλεξη του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Potsdam, Dr. Frank Buchert, με θέμα: «Perspectives on Agrammatism: morphological impairments» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος-Αφασία».

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου,
ώρα 11.00-13.00

Ομιλία του Ακαδημαϊκού, καθηγητή κ. Σπ. Ιακωβίδη στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου, αντίστοιχου με αυτό του Institute of Classical Studies (ICS) του London University, που οργανώνει ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου,
ώρα 19.30

Διάλεξη που οργανώνεται στο πλαίσιο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μουσειακές Σπουδές» των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νέο Αμφιθέατρο
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.30-20.00,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.30-20.00 και
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.30-15.00

Συνέδριο με θέμα: «Heinrich von Kleist: τέχνη, μύθος, ιστορία» που οργανώνει το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-19.00 και
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-21.00

Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «Revisiting University Curricula: reflected H2020 priority areas» που οργανώνει το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Η2020CB ΜΕΡ.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-20.00 και
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου,
ώρα 09.00-20.00

Συνέδριο που οργανώνει ο Τομέας Ιστορικής και Συστηματικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη μνήμη του καθηγητή του Τμήματος Ίωνος Ζώτου.

Παλαιό Πανεπιστήμιο
Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου
2011, ώρα 18:30

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ιωσήφ Σολομώντα με βιβλιοπαρουσίαση και Βραδιά Τζαζ, που οργανώνει ο Τομέας Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών.

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011,
ώρα 10.00–15.30

Ημερίδα αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με θέμα: «Λόγος απουσίας, Λόγος ερωτικός» που οργανώνουν τα εκπαιδευτήρια Νέα Γε- νιά Ζηρίδη.

 

http://www.interel.uoa.gr/el/ekdhloseis_1.html
Tηλ. 210 368 9773
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!