| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Ιανουαρίου 2011

Δημοσίευση: 19-02-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:171


ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ


 • 25 Ιανουαρίου, ώρα 19.00:  Ο κ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης, καθηγητής Φαρμακολογίας, Πειραματικής Θεραπευτικής και Εσωτερικής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, κ. Δημήτριος Καλογερομήτρος.
 • 26 Ιανουαρίου, ώρα 19.00: Τελετή έναρξης του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο: «Από τη χώρα των κειμένων στο βασίλειο της σκηνής» που οργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του εορτασμού είκοσι χρόνων λειτουργίας του Τμήματος.
 • 27 Ιανουαρίου, ώρα 19.00: Ο κ. Jose Antonio Abreu, καθηγητής στα Πανεπιστήμια Andrés Bello και Simon Bolivar της Βενεζουέλας και π. Υπουργός Πολιτισμού της χώρας θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • 30 Ιανουαρίου, ώρα 11.30: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας που οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Πρύτανη, καθηγητή κ. Θεοδοσίου Ν. Πελεγρίνη και ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, πατέρα Γρηγορίου Παπαθωμά. Την ίδια ημέρα και ώρα 10.00, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα), το καθιερωμένο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους Ιδρυτές, Δωρητές, Ευεργέτες, Καθηγητές, Φοιτητές και το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

 

 • 24 Ιανουαρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Γεωργίου Μποζώνη με θέμα: «Το αξιολογικό βάθος της αρχαίας τραγωδίας» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • 25 Ιανουαρίου  ώρα 19.30: Διάλεξη που οργανώνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μουσειακές Σπουδές» των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  27- 29 Ιανουαρίου, ώρα 09.00-21.00: Εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο: «Από τη χώρα των κειμένων στο βασίλειο της σκηνής».

 

 

ΝΕΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ


 • 10 Ιανουαρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευτυχίου Βορίδη με θέμα: «Προφύλαξη από τη στεφανιαία νόσο» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • 11 Ιανουαρίου, ώρα 18.00: Διάλεξη που οργανώνει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα Επικοινωνίας».
 • 12 Ιανουαρίου, ώρα 19.00: Επιστημονική εκδήλωση-συνάντηση με εισηγήσεις και συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα του Αστικού Δικαίου και συγγενών κλάδων που οργανώνει η Ένωση Αστικολόγων σε συνεργασία με το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • 14-16 Ιανουαρίου, ώρα 10.00-20.30:    Συνέδριο με τίτλο: «Νέες προσεγγίσεις στην ελληνική κοινωνία του Μεσοπολέμου (1922-1940)» που οργανώνει ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • 18 Ιανουαρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του κ. Άρη Χατζή με τίτλο: «Όταν η Ιστορία συνάντησε τη Φιλοσοφία των Κοινωνικών Επιστημών: 9+1 Μύθοι για τη Θεωρία της Ορθολογικής Επιλογής» που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • 19 Ιανουαρίου, ώρα 16.00: Εκδήλωση με θέμα: «Πολιτισμός-Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Πολιτιστική Κληρονομιά» που οργανώνει το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών καθηγητού Ηλία Κρίσπη.
 • 22 Ιανουαρίου, ώρα 10.00-21.00: Ημερίδα με θέμα: «Νέες προκλήσεις στην παιδεία: ο Φιλόλογος του αύριο» που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • 27- 29 Ιανουαρίου, ώρα 09.00-21.00: Εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο: «Από τη χώρα των κειμένων στο βασίλειο της σκηνής».

 
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!