| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Νοεμβρίου 2011

Δημοσίευση: 03-11-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:179


Μεγάλη Αίθουσα
Τρίτη, 1 Νοεμβρίου,

ώρα 19.00
Ο κ. Deng Wei, καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Tsinghua, Πεκίνο, Κίνα, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η καθηγήτρια του Τμήματος, κυρία Μαρία Τζάνη.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου,

ώρα 19.00
Ο κ. Stefano Pileri, καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Bologna, Ιταλία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής κ. Ευστράτιος Πατσούρης.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου,

ώρα 19.00
Ο κ. Ronald Miller, καθηγητής Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνουν η Διευθύντρια της Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας, καθηγήτρια κυρία Αργυρώ Φασουλάκη και η Διευθύντρια της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας, καθηγήτρια κυρία Γεωργία Γερολουκά-Κωστοπαναγιώτου.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου,

ώρα 19.00
Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στη χήρα του αειμνήστου καθηγητή του Τμήματος Νομικής, Στυλιανού Κουσούλη που οργανώνει το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»
Τρίτη, 1 Νοεμβρίου,

ώρα 19.00
Διάλεξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Θεοδοσίου Πελεγρίνη με θέμα: «Ο Νίτσε για την Φιλοσοφία», που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών και το περιοδικό «Σημειώσεις».

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου,

ώρα 16.00-21.00 και
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου,

ώρα 10.00-20.00
Συνέδριο με θέμα: «Οι οικονομικές κρίσεις και η αντιμετώπισή τους στον μακρό ιστορικό χρόνο», που οργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου,

ώρα 17.00-21.30
και Τρίτη, 8 Νοεμβρίου,

ώρα 17.00-21.30
Διημερίδα με θέμα: «Δημόσια διοίκηση και δημόσια λειτουργήματα: Eπισκόπηση της νομολογίας του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας», που οργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και τα Τμήματα Νομικής και Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου,

ώρα 15.00-21.00 και
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου,

ώρα 09.00-18.00

Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Παιγνιοθήκες-Χώροι Επικοινωνίας και Ψυχαγωγίας». Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου,

ώρα 11.00-17.00
Εκδήλωση με θέμα: «Η επικοινωνία στο απόσπασμα: Προπαγάνδα και Απολύσεις», που οργανώνει το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου,

ώρα 16.00-20.00
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Πού πάει η υγεία στη χώρα μας; Για ένα υγιές Σύστημα Υγείας», που οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου,

ώρα 18.00-21.00
Διάλεξη που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος-Αφασία».

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου,

ώρα 19.00
Διάλεξη του κ. Γ. Βασλαματζή με θέμα: «Η διϋποκειμενικότητα στην ψυχανάλυση και πέραν αυτής», που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών και το περιοδικό «Σημειώσεις».

Tετάρτη, 30 Νοεμβρίου,

ώρα 09.30-20.00
Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ελλάδα-Ιταλία: πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις», που οργανώνει το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νέο Αμφιθέατρο

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου,

ώρα 19.00
Διάλεξη του κ. Thomas Leinkauf, καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Münster που οργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου,

ώρα 09.00-20.00,
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου,

ώρα 09.00-20.00 και
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου,

ώρα 09.00-20.00
Τριήμερη επιστημονική συνάντηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Κοινής Μελέτης στην Κριτική Εγκληματολογία, που οργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου,

ώρα 19.00
Τελετή έναρξης του 8ου Συνεδρίου με θέμα:
«Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία», αφιερωμένου στον Μανόλη Τριανταφυλλίδη, που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου,

ώρα 10.00-18.00
Ημερίδα με θέμα: «Ελεύθερη βούληση και ενοχή», που οργανώνουν ο Κλάδος Ψυχιατροδικαστικής της Ε.Ψ.Ε., του Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και η Β΄ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου,

ώρα 10.00-20.30
Ημερίδα με θέμα: «Ιστορία των γυναικών και του φύλου στην Ελλάδα σήμερα: Νέες θεματικές και προσεγγίσεις», που οργανώνει ο Τομέας Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της International Federation for research in Women’s History.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου,

ώρα 17.00-19.00
Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Η Ελληνική Οικονομία μετά την Κρίση: Προκλήσεις και Προοπτικές», που οργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου,

ώρα 09.00-15.00
Επιστημονική εκδήλωση που οργανώνουν οι Α΄ και Β΄ Κλινικές Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστρι- ακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου,

ώρα 10.00-18.30
Επιστημονική ημερίδα με θέμα:
«Μετάφραση από τα Τουρκικά στα Ελληνικά. Θεωρητικά και πρακτικά Ζητήματα», που οργανώνουν το Τμήμα Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Εταιρεία Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής.

 

 

http://www.interel.uoa.gr/el/ekdhloseis_1.html

Tηλ. 210 368 9773
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!