| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 178

Δημοσίευση: 12-10-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:178
Μεγάλη Αίθουσα Τελετών

 

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, ώρα 19.00

Ο κ. Sylvester Vizi, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Semelweis της Βουδαπέστης, Ουγγαρία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Γεώργιος Χρούσος.

 

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, ώρα 18.30

Η κυρία Raquel Chang-Rodriguez, καθηγήτρια της Ισπανο-Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στα Πανεπιστήμια Cuny και Graduate Center της Ν. Υόρκης, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση της τιμωμένης θα κάνει η καθηγήτρια του Τμήματος, κυρία Ευθυμία Πανδή Παυλάκη. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του διεθνούς συμποσίου αφιερωμένου στον Jose Maria Aguedas.

 

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, ώρα 09.30

Η καθιερωμένη στέψη των ανδριάντων που βρίσκονται στα Προπύλαια, από τις Πρυτανικές Αρχές, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, ώρα 19.00

Επίσημος εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη και ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών κ. Νικολάου Μαλιάρα. Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, ώρα 19.00

Ο κ. Ulrich Sieber, καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, Γερμανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος Νομικής, κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος.

 

 

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»


Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, ώρα 19.00-21.00
Διάλεξη του ποιητή κ. Νάνου Βαλαωρίτη με θέμα: «Ο συμβολισμός στην ποίηση» που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών και το περιοδικό «Σημειώσεις».

 

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, ώρα 19.00-21.00
Διάλεξη του κ. Στ. Ροζάνη με θέμα: «Η αρχαία τραγωδία στην ερμηνεία του σύγχρονου
ψυχισμού» που οργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών και το περιοδικό «Σημειώσεις».

 

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, ώρα 09.00-20.00, Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, ώρα 08.00-20.00 και Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, ώρα 08.00-16.00
Εργασίες του 57ου Διεθνούς Συνεδρίου Παιδιατρικής Παθολογικής Ανατομικής που οργανώνει το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, ώρα 19.00
Εκδήλωση με θέμα: «Η εμπειρία του Ελληνοϊταλικού Πολέμου: το προσωπικό ημερολόγιο του Γρηγόρη Αγγελόπουλου ». Την εκδήλωση οργανώνει ο Τομέας Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με τα Aρχεία Σύγχρονης Kοινωνικής Iστορίας (A.Σ.K.I.).

 

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, ώρα 19.00
Ομιλία του ψυχιάτρου, ψυχαναλυτή και καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, κ. Claudio Νeri που οργανώνει ο Τομέας Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Παλαιό Πανεπιστήμιο (Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα)

 

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, ώρα 09.00-18.00 και Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, ώρα 09.00-18.00
Εργασίες του 4ου διεθνούς συνεδρίου με θέμα: «4th International Scientific Conference on Energy and Climate Change» που οργανώνει το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Νέο Αμφιθέατρο

 

Σάββατο. 1 Οκτωβρίου, ώρα 08.30-16.00
Σεμινάριο που οργανώνει η Β΄Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική.


Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, ώρα 19.00
Εναρκτήρια συνεδρία του Β΄ Συνεδρίου Διαλεκτικής Φιλοσοφίας που οργανώνει το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ.


Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, ώρα 09.30-18.00
Εργασίες του διεθνούς συμποσίου αφιερωμένου στον Jose Maria Aguedas που οργανώνει το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!