| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Ιουνίου 2011

Δημοσίευση: 31-05-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:176
ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

1 Ιουνίου, ώρα 19.00:
Εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου, Τρύφωνα Καραντάση, που οργανώνει η Ένωση Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λεβιδιωτών Αττικής.

2 Ιουνίου, ώρα 19.00:
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης που οργανώνει ο Τομέας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης.

10 Ιουνίου, ώρα 19.00:
Ο κ. Βασίλειος Σκουρής, καθηγητής Διοικητικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Bielelfeld της Γερμανίας και Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρώην ΔΕΚ) και ο κ. Χρήστος Ροζάκης, Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, θα αναγορευθούν επίτιμοι διδάκτορες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του έργου του καθηγητή κ. Βασιλείου Σκουρή θα κάνει η καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής κυρία Τζούλια Ηλιοπούλου-Στράγγα και την παρουσίαση του έργου του ομότιμου καθηγητή κ. Χρήστου Ροζάκη θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος Νομικής κ. Νικόλαος-Μιχαήλ Αλιβιζάτος.

14 Ιουνίου, ώρα 19.30:
Ο κ. Asim Kurjak, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Zagreb, Κροατία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, καθηγητής κ. Αριστείδης Αντσακλής.

21 Ιουνίου, ώρα 19.00:
Ο κ. Arthur Cracknel, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Dundee, Αγγλία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής κ. Κωνσταντίνος Βαρώτσος.

30 Ιουνίου, ώρα 19.00:
Ο καθηγητής κ. Wolfgang Gubisch, Διευθυντής της Κλινικής Χειρουργικής Προσώπου στο Marien Hospital, Στουτγάρδη, Γερμανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, κ. Ελευθέριος Βαϊρακτάρης.


ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

1 Ιουνίου, ώρα 18.00:
Τελετή έναρξης της 15ης Συνάντησης Γεωμορφολόγων με θέμα: «Fluvial and coastal systems in tectonic active years» που οργανώνει το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Επιτροπή Γεωμορφολογίας.

2 Ιουνίου, ώρα 09.00:-21.00:
Εργασίες της 15ης Συνάντησης Γεωμορφολόγων με θέμα: «Fluvial and coastal systems in tectonic active years» που οργανώνει το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Επιτροπή Γεωμορφολογίας.

6 Ιουνίου, ώρα 19.00:
Διάλεξη του καθηγητή κ. Σάββα Σπέντζα με θέμα: «Το κατοχικό δάνειο προς την Γερμανία και η επιβαλλόμενη νόμιμη διεκδίκησή του» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

7 Ιουνίου, ώρα 18.00:
Επιστημονική συνάντηση με θέμα : «Η ελληνική οικονομία σήμερα» που οργανώνουν μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

9 Ιουνίου, ώρα 17.00:
Εκδήλωση με θέμα: «Οι σχέσεις Κράτους-Αγοράς στην Ελλάδα και η οικονομική κρίση» που οργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης.

11 Ιουνίου, ώρα 09.00-20.00:
Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του επίκουρου καθηγητή Γεωργίου Κατσή που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Εταιρεία Παιδείας Πολιτισμού «εν κύκλω».

14 Ιουνίου, ώρα 18.30-21.30:
Διάλεξη του κ. Samy Abu Shahadeh, υποψηφίου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, με τίτλο: «Ιστορία και Ιστοριογραφία σε σύγκρουση: το παράδειγμα της Χάιφα και του Τελ Αβίβ». Την εκδήλωση οργανώνει ο Τομέας Κοινωνικής Θεωρίας και Kοινωνιολογίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο για τη μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας.

20 Ιουνίου, ώρα 15.00-21.30 και 21 Ιουνίου, ώρα 08.30-19.00:
Επιστημονική διημερίδα που οργανώνουν ο Τομέας Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ. «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος.

27- 29 Ιουνίου, ώρα 08.00-19.00:
Εργασίες του διεθνούς συνεδρίου MEMSWAVE που οργανώνει το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΝΕΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

1 Ιουνίου, ώρα 18.00:
Εκδήλωση με θέμα την πρόταση του Ερευνητικού Κέντρου Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τα αναλυτικά προγράμματα Γυμνασίου-Λυκείου που οργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

4 Ιουνίου, ώρα 09.00-15.00:
Σεμινάριο που οργανώνει η Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

6 Ιουνίου, ώρα 18.30:
Εκδήλωση-συζήτηση για το νέο βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και πολιτικών Επιστημών, κ. Παναγιώτη Καζάκου με τίτλο: «Μετά το Μνημόνιο-Οικονομική Πολιτική υπό Διεθνή Έλεγχο».

7 Ιουνίου, ώρα 08.30-17.30:
Δορυφορικό συνέδριο με τίτλο: «Anomalous kinetics and nonlinear dynamics in Biopharmaceutical Sciences» που οργανώνει το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου PAGE.

8-9 Ιουνίου, ώρα 09.00-18.00:
Διημερίδα με θέμα: «Ανάρρωση και Δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας» που οργανώνει το ΚΨΥ Αγίων Αναργύρων-Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

10-11 Ιουνίου, ώρα 09.00-14.30 και 16.00-20.30:
Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Η παρουσία του θείου στη διαχρονία του μύθου» που οργα- νώνει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

15 -17 Ιουνίου, ώρα 08.30-21.00:
Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Σύγχρονη Ισπανική Λογοτεχνία» που οργανώνει το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

18 Ιουνίου, ώρα 09.00-14.00:
Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ψυχογηριατρική» που οργανώνει το Κολλέγιο Εκπαίδευσης, Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας Ψυχιατρικών Διαταραχών.

22 Ιουνίου, ώρα 18.00-21.30 και 23 Ιουνίου, ώρα 09.00-14.00:
Διημερίδα με θέμα: «Γυναικεία μετανάστευση: όψεις, προβλήματα και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη» που οργανώνουν ο Τομέας Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών.

30 Ιουνίου, ώρα 09.00-16.00:
Ημερίδα με θέμα: «Οι Ρυθμιστικές Παρεμβάσεις για τα Μ.ΜΕ. και η Ελευθερία κα Ανεξαρτησία των Μέσων» που οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛ.Ι.ΑΜ.Ε.Π.) σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.


ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

2-4 Ιουνίου, ώρα 21.00:
Θεατρική παράσταση με τίτλο: «3xΔεν (ακούω, βλέπω, μιλάω)». Tην παράσταση παρουσιάζει η Ομάδα Ερευνητικού Θεάτρου των Φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

6 Ιουνίου 2011, ώρα 19.00:
Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης οργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν των αφυπηρετησάντων μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος.

15 Ιουνίου, ώρα 20.00:
Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού με τίτλο: «Vivere (ναπολιτάνικα τραγούδια)» του κ. Πάνου Λαζαράτου, καθηγητή του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συμμετοχή του Διευθυντού της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Νίκου Βασιλείου.

16 Ιουνίου, ώρα 20.00:
Ομιλία του κ. R. Hinshelwood, ψυχαναλυτή και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Essex, με τίτλο: «Being Disturbed: The Impact of Personality Disorder on Professional Carers». Την εκδήλωση οργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών σε συνεργασία με την Μονάδα Φροντίδας Ψυχικής Υγείας του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου.

28 Ιουνίου, ώρα 19.00:
Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο: «Ενάλιες Αρχαιότητες και Δίκαιο». Την εκδήλωση οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Δικαίου Αρχαιοτήτων.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!