| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Hμερολόγιο εκδηλώσεων - Φεβρουαρίου 2011

Δημοσίευση: 19-02-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:172


ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

3 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Ο κ. Jay Mαson, καθηγητής Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Utah, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Σχολής της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής κ. Ιωάννης Νανάς.

8 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Ο κ. Jean-Claude Juncker, Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

14 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Ο κ. Rolf Stürner, καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας στο Πανεπιστήμιο Freiburg i.Br., Γερμανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής του Β΄ Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου, καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας κ. Νικόλαος Κλαμαρής.

18 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Ο κ. Νικόλαος Πατρώνας, καθηγητής Ακτινολογίας και Νευροακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο Georgetown, Washington, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής κ. Αθανάσιος Γουλιάμος.

21 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Καλλιμόπουλο.

23 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Ο κ. Βασίλειος Σκουρής, Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρώπης, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

27 Φεβρουαρίου, ώρα 10.00: Τελετή απονομής των πανελληνίων βραβείων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Την εκδήλωση οργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

28 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Εκδήλωση με θέμα: «Λέων Τολστόι. 100 χρόνια από τον θάνατό του» που οργανώνει το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τον θάνατο του Τολστόι.

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

2 Φεβουαρίου, ώρα 19.00: Επιστημονική εκδήλωση-συνάντηση με εισηγήσεις και συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα του Αστικού Δικαίου και συγγενών κλάδων που οργανώνει η Ένωση Αστικολόγων σε συνεργασία με το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

7 Φεβουαρίου ώρα 19.00: Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή κ. Ευάγγελου Θεοδώρου με θέμα: «Το νόημα και η ιεράρχηση των αξιών» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

8 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00-21.00: Διάλεξη που οργανώνει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα Επικοινωνίας».

9 Φεβρουαρίου, ώρα 17.30-21.00: Διάλεξη του κ. Γεωργίου Παπανικολάου, Εγκληματολόγου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Teesside (UK) που οργανώνει το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

14 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30: Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Πολύγλωσσο Εικονογραφημένο Λεξικό Όρων Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής και Γλυπτικής» από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης που οργανώνει ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

15 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και της επίκουρης καθηγήτριας κυρίας Βάσως Κιντή με θέμα: «Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης: Αμφίδρομες σχέσεις» που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

17-18 Φεβρουαρίου, ώρα 17.00-21.00: Διήμερο επιστημονικό συμπόσιο με θέμα: «Περιφερειακές εκλογές 2010 και η πρόκληση της διοικητικής μεταρρύθμισης» που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

21 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

22 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30: Ομιλία του Αρχαιολόγου κ. Πέτρου Θέμελη με θέμα: «Αρχαία Μεσσήνη. Το ανασκαφικό και αναστηλωτικό πρόγραμμα» που οργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μουσειακές Σπουδές» των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

28 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30-21.30: Εκδήλωση με εισηγήσεις και συζήτηση για το βιβλίο του κ. Γιώργου Φερεντίνου με τίτλο: «Ο εφιάλτης του Βοσπόρου» και για τα βιβλία του κ. Νίκου Θέμελη με τίτλους: «Αναζήτηση», «Ανατροπή» και «Αναλαμπή» που οργανώνει η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.

ΝΕΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

1 Φεβρουαρίου, ώρα 10.00-18.30: Ημερίδα με θέμα: «Το φάρμακο ως κοινωνικό αγαθό και ως δικαίωμα σε περίοδο δημοσιονομικής κρίσης» που οργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

2και 16 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00: Επιμορφωτικό σεμινάριο «Ψυχο…παιδία» που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

25-26 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00: Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Το Γυναικείο» που οργανώνει ο τομέας Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Paris 7 Denis Diderot και το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille.

26 Φεβρουαρίου, ώρα 09.00-16.00: Ημερίδα με θέμα: «Διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας: Συνέχεια και ασυνέχεια στην ενήλικο ζωή» που οργανώνει η Β΄ Ψυχιατρική Κλινική σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική και την Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

28 Φεβρουαρίου, ώρα 09.00-20.00: 2ο Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!