| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Απριλίου 2011

Δημοσίευση: 05-04-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:174
ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

 

5 Απριλίου, ώρα 19.00:

Ημερίδα με θέμα: «Ρητορικός Παπαδιαμάντης» που οργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

7 Απριλίου, ώρα 19.30:

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

12 Απριλίου, ώρα 10.00-15.00 και 17.00-20.30:

Ημερίδα με θέμα: «Η Ελληνική Κρίση-Για μια Νέα Θεσμική Μεταπολίτευση, Επιστημονικοί Προβληματισμοί» που οργανώνει το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών καθηγητή Ηλία Κρίσπη και Δρ. Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη σε συνεργασία με το Κέντρο Δικανικών Μελετών καθηγητή Κώστα Μπέη.

 

13 Απριλίου, ώρα 19.00:

Ο κ. Jürgen Schwarze, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Freiburg i.Br., Γερμανία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής κυρία Τζούλια Ηλιοπούλου-Στράγγα.

 

15 Απριλίου, ώρα 20.00:

Προπασχαλινή συναυλία. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών φιλοξενεί την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων-ΑΣΟΝ. Σολίστ στο κλαρινέτο ο κ. Σπύρος Μουρίκης. Διευθύνει ο απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παντελής Κογιάμης.  29 Απριλίου, ώρα 19.00: Ο κ. Dominique Gentrel, καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Παρισίων, Γαλλία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, κ. Δημήτριος Καφετζής.

 

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ  «ΙΩΑΝΝΗΣ  ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

 

4 Απριλίου, ώρα 19.00:

Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών, κ. Ηλία Μαριολάκου με θέμα: «Η παλαιότητα της ελληνικής μυθολογίας, μια φυσικογεωλογική-γεωμυθολογική προσέγγιση» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

5 Απριλίου, ώρα 18.00-21.00:

Διάλεξη που οργανώνει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα Επικοινωνίας».

 

6 Απριλίου, ώρα 19.00:

Επιστημονική εκδήλωση-συνάντηση με εισηγήσεις και συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα του Αστικού Δικαίου και συγγενών κλάδων που οργανώνει η Ένωση Αστικολόγων σε συνεργασία με το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

9 Απριλίου, ώρα 09.00-14.00:

Ημερίδα με θέμα «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες από το Νηπιαγωγείο έως την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που οργανώνει το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας.

 

11 Απριλίου, ώρα 19.00:

Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής, κ. Λαυρεντίου Δελλασούδα με θέμα: «Πρόσωπα με αναπηρία: Ισότητα – Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής», που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

12 Απριλίου, ώρα 19.00:

Διάλεξη του κ. Θανάση Πρωτόπαπα  με θέμα: «Η μελέτη του νου ως μηχανής: Μεθοδολογικά και θεωρητικά ζητήματα», που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

13 Απριλίου, ώρα 10.00-19.00:

Ημερίδα με θέμα: «Γλώσσα, νους, εγκέφαλος», που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

14-15 Απριλίου, ώρα 09.30-13.00 και 16.30-20.00:

Διημερίδα σχετικά με το έργο των μελών του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Ανασκαφή και Έρευνα VIII».

 

ΝΕΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

 

2 Απριλίου, ώρα 11.00-19.30:

Επιστημονική συνάντηση με θέμα: «(Αντι)μιλώντας στις βεβαιότητες: φύλα, αναπαραστάσεις, υποκειμενικότητες» που οργανώνει ο Όμιλος για τη Μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας.

 

5 Απριλίου, ώρα 19.00:

Διάλεξη του αναπληρωτή καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνου Μαλαφάντη με θέμα: «Ο Κοραής ως παιδαγωγός». Την εκδήλωση οργανώνει η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «Ο Κοραής».

 

14 Απριλίου, ώρα 09.00-17.00:

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Η εμπειρία “ν΄ ακούς φωνές” και η αναζήτηση νοήματος σ΄αυτές», που οργανώνει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-ΚΨΥ Αγίων Αναργύρων.

 

15 Απριλίου, ώρα 16.00-22.00 και 16 Απριλίου, ώρα 08.30-18.00:

9η Επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Μαθηματικά και φυσικές επιστήμες στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση», που οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

8 Απριλίου, ώρα 12.30-22.00 και 9 Απριλίου, ώρα 10.00-17.30:

1η Συνάντηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών Φαρμακευτικής, που οργανώνει το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!