| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Μαρτίου 2011

Δημοσίευση: 21-03-2011 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:173


ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

11 Μαρτίου, ώρα 19.00: Ο κ. Βασίλειος Δάρρας, καθηγητής Παιδιατρικής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard, Βοστώνη, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, κυρία Πολυξένη Νικολαϊδου-Καρπαθίου.

16 Μαρτίου, ώρα 18.00: Μουσική εκδήλωση που οργανώνει το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας.

18 Μαρτίου, ώρα 19.00: Ο κ. Απόστολος Παπαγεωργίου, καθηγητής Νεογνολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill, Μόντρεαλ, Καναδάς, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής κυρία Αριάδνη Μαλαμίτση-Πούχνερ.

22 Μαρτίου, ώρα 19.00: Ο κ. Thomas Parker Vail, καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ορθοπαιδικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σαν Φραντσίσκο, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, κ. Δημήτριος Κορρές.

23 Μαρτίου, ώρα 19.00: Ο κ. Matthew Finkin, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Illinois, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο καθηγητής του Τμήματος Νομικής, κ. Κωνσταντίνος Κρεμαλής.

25 Μαρτίου, ώρα 19.00: Επίσημος εορτασμός για την Εθνική Επέτειο. Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Θεοδοσίου Ν. Πελεγρίνη, ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητή κ. Χαράλαμπου Χρυσανθάκη με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση: Ένα τέλος και μία αρχή ή… απλώς μία συνέχεια;» καθώς και μουσικό μέρος. Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, ώρα 10.00 θα γίνει η καθιερωμένη στέψη των ανδριάντων στον χώρο των Προπυλαίων.

28 Μαρτίου, ώρα 19.00: Ο κ. François Bernard Mache, καθηγητής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Γαλλία, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η επίκουρη καθηγήτρια κ. Αναστασία Γεωργάκη και ο επίκουρος καθηγητής κ. Γεώργιος Ζερβός του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.


ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

1 Μαρτίου, ώρα 18.00-21.00: Διάλεξη που οργανώνει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με τίτλο: «Ζητήματα Επικοινωνίας».

2 Μαρτίου, ώρα 19.00: Επιστημονική εκδήλωση-συνάντηση με εισηγήσεις και συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα του Αστικού Δικαίου και συγγενών κλάδων που οργανώνει η Ένωση Αστικολόγων σε συνεργασία με το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 4και 5 Μαρτίου, ώρα 09.30-21.00: Διεθνές συμπόσιο με τίτλο: «Hybrid City» που οργανώνει το Εργαστήριο Νέων τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

10 Μαρτίου, ώρα 17.30-21.30: Εκδήλωση με εισηγήσεις και συζήτηση για τα βιβλία του κ. Νίκου Θέμελη με τίτλους: «Αναζήτηση», «Ανατροπή» και «Αναλαμπή» που οργανώνει η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.

11έως 13 Μαρτίου, ώρα 08.30-21.30: 1ο Συνέδριο Νέων Ερευνητών στην Ιστορία των Επιστημών και της Τεχνολογίας που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

14 Μαρτίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή κ. Παναγιώτη Σίσκου με θέμα: «Εν αρχή ην η ενέργεια» που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

15 Μαρτίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του καθηγητή κ. Γεωργίου Ξηροπαϊδη με θέμα: «Η τεχνικοποίηση της επιστημονικής γνώσης. Η κρίση των ευρωπαϊκών επιστημών από τη σκοπιά της Φαινομενολογίας του Έντμουντ Χούρσελ» που οργανώνει το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

16 Μαρτίου, ώρα 19.00: Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά και το έργο του με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του «Η επινόηση της ετερότητας» (εκδ. Καστανιώτη).

17 Μαρτίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του κ. Murat Cizakca, καθηγητή στο Global University in Islamic Finance της Kuala Lumpur με θέμα: «Islamic Capitalism and Finance: Origins, Evolution and Future» που οργανώνει ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

22 Μαρτίου, ώρα 19.30: Διάλεξη που οργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μουσειακές Σπουδές» των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

28 Μαρτίου, ώρα 19.00: Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

29 Μαρτίου, ώρα 09.00-15.30: Συμπόσιο με θέμα: «Simon Bolivar, Francisco de Miranda y América Latina» που οργανώνει το Τμήμα Iσπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

30 Μαρτίου, ώρα 18.00-21.00: Εκδήλωση με θέμα: «Οι προοπτικές της Ιατρικής τη δεκαετία 2010-2020: επιστημολογικά, κοινωνικά και ηθικά ζητήματα» που οργανώνει η μη κερδοσκοπική Εταιρεία Δράσεων Επιμόρφωσης και τo εκπαιδευτικό τμήμα του περιοδικού SCIENCE ILLUSTRATED.


ΝΕΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

1 Μαρτίου, ώρα 18.00: Διάλεξη του καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, κ. Νίκου Ψαρρού με θέμα: «Η καλοσύνη του κόσμου ως εικόνα της καλοσύνης του Θεού. Μια οντολογική προσέγγιση του πλατωνικού διαλόγου “Τίμαιος”». Tην εκδήλωση οργανώνει ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

5 Μαρτίου, ώρα 08.30-16.00: Σεμινάριο που οργανώνει η Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

10 Μαρτίου, ώρα 12μ., και 11 Μαρτίου, ώρα 10.00-21.30: Γ΄ Συνέδριο που οργανώνει το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» με θέμα «Δρόμοι της Νεολαίας: Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα».

12 Μαρτίου, ώρα 08.00-20.00: 10η Ημερίδα Φαρμακολογίας που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακολογίας και το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

14 Μαρτίου, ώρα 18.00-21.00: Ομιλία της καθηγήτριας Γυναικείων Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, Η.Π.Α., δόκτορος Diane Balser με θέμα: «Re-Evaluation Counseling for Women Today» που οργανώνει το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

17 Μαρτίου, ώρα 09.00-15.00: Ημερίδα με θέμα: «Πανεπιστήμιο χωρίς Κάπνισμα» που οργανώνει το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

29 Μαρτίου, ώρα 19.00: Ομιλία του κ. François Bernard Mache, καθηγητή Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Γαλλία, που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!