| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
«Ημέρες Επιχειρηματικότητας»

Δημοσίευση: 04-07-2013 - Φύλλο:197
Η «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» του Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε για δεύτερη χρονιά ημερίδα με τον τίτλο «Ημέρες Επιχειρηματικότητας».

 

Καθηγητές, επιχειρηματίες και φοιτητές συναντήθηκαν στο Κτήριο Κωστή Παλαμά στις 16 Μαΐου 2013, όπου με την εποπτεία του Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α. κ. Παναγιώτη Πετράκη συζητήθηκαν ζητήματα επιχειρηματικότητας και παρουσιάστηκαν επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών από τις οποίες επιλέχθηκαν και βραβεύτηκαν έξι (τρεις σε επίπεδο καινοτομίας και τρεις σε επίπεδο ιδέας).

 

Οι φοιτητές που έδειξαν το έργο τους για να κριθεί επιχειρηματικά ήταν στην πλειοψηφία τους εξαίρετοι. Με όραμα και αίσθηση για την κοινότητα, παρουσίασαν επιχειρηματικές ιδέες που στρέφονταν στο κοινό καλό. Ο Αστέριος Μαρκατόπουλος, φοιτητής τουΤμήματος Οικονομικών Επιστημών, πρότεινε την ύπαρξη μιας ηλεκτρονικής λίστας (Market2U) για κινητά τηλέφωνα που θα συγκρίνει τις τιμές αγαθών σε σούπερ μάρκετ διαμορφώνοντας για τον χρήστη ένα καλάθι της νοικοκυράς που θα είναι συμφέρον εν καιρώ κρίσης. Με εφαρμογή στα social media, ο χρήστης θα μπορεί να συγκρίνει τιμές και να αποφασίζει ποια καταστήματα να χρησιμοποιεί στην περιοχή του. Η Νίκη Καρακώστα, από το Τμήμα Πληροφορικής, πρότεινε τη συγγραφή βιβλίων και συγγραμμάτων ειδικά για δυσλεξικά άτομα, με τη χρήση μιας ειδική γραμματοσειράς που έχει διαμορφώσει η ίδια (όπου για παράδειγμα το άλφα είναι πιο έντονο στο σχεδιασμό του κάτω τμήματός του, έτσι ώστε να αποφεύγεται αυτό που κάνουν οι δυσλεκτικοί, που αντιστρέφουν το γράμμα οπτικά).

 

Η Ομάδα Musaca, από τις λέξεις Music και Academia, από το Τμήμα Πληροφορικής, πρότεινε τον σχηματισμό ενός ιστότοπου όπου θα συναντώνται ομάδες χρηστώνκοινών μουσικών ενδιαφερόντων «για να απαλειφθεί το ‘συνεργάζομαι με τους γνωστούς μου και μόνο». Αυτοί θα μπορούν να είναιφοιτητές/σπουδαστές μουσικής, επιχειρηματίες, μουσικοί, διοργανωτές μουσικών γεγονότων και άλλοι.

 

Η ομάδα «Ονειρόπολις» πρότεινε τη δημιουργία ενός εναλλακτικού παιδικού σταθμού, για μαθητές με αναπηρίες, για να αποφευχθεί η γκετοποίηση που συμβαίνει στο ελληνικό σχολείο.

 

Ομάδα από το Τμήμα Πληροφορικής πρότεινε μια εφαρμογή που θα λέγεται «My city guide» και θα είναι «ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός». Θα είναι ένας πλοηγός με κριτικές από το κοινό και τους χρήστες, ένας οδηγός εναλλακτικού τουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού, αγροτοτουρισμού, τουρισμού για εθελοντισμό, καλύπτοντας στην αγορά το κενό ενός οδηγού που θα συμπεριλαμβάνει τα πάντα.

 

Βραβεύτηκαν η ομάδα «My city guide», το «Market2U», το σχέδιο «GOT.IT» (εταιρεία ανάδειξης, σχεδιασμού και εκπαίδευσης ψηφιακών εφαρμογών ανοικτού κώδικα), η «Εναλλακτική Αθήνα», που ασχολείται με την ανάδειξη πολιτιστικών δρώμενων, το «krataigos», που είναι επιχείρηση παραγωγής βοτάνων για την καρδιά, και η ιδέα «Ονειρόπολις», που είναι ιδέα για παιδικό σταθμό για παιδιά με αναπηρίες, ενάντια στην γκετοποίησή τους.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!