| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Μουσική, χορός και παράδοση στα Προπύλαια

Δημοσίευση: 04-07-2013 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:197


 

Με μουσική, χορό και παράδοση πλημμύρισαν τα Προπύλαια στις 24 Μαΐου όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια παράσταση των τμημάτων του Χορευτικού Τομέα του Πολιτιστικού Όμιλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ).

 

Οι φοιτητές παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως τα Δωδεκάνησα, το Β.Α. Αιγαίο, την Μικρά Ασία, την Δυτική Θράκη, την Φλώρινα, τον Πόντο, την Κρήτη, την Θεσσαλία, την Αμοργό και Αρβανίτικους χορούς. Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό σχήμα «Μουσικό Σεργιάνι».

 

Ο Χορευτικός Τομέας των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών δημιουργήθηκε το 1979 από μια μικρή ομάδα φοιτητών με αγάπη προς τους παραδοσιακούς χορούς. Από τότε μέχρι σήμερα το έργο του έχει γίνει γνωστό δίνοντας αξιόλογες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ κάθε χρόνο τα Τμήματα γεμίζουν ασφυκτικά με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε καθημερινή βάση και για πολλές ώρες την εβδομάδα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Α Υπόγειο της Πανεπιστημιακής Λέσχης και οι εγγραφές γίνονται έπειτα από σχετική ανακοίνωση στην αρχή κάθε νέου ακαδημαϊκού έτους.

 

http://xoreutiko.wordpress.com
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!