| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο των φοιτητών της Οδοντιατρικής

Δημοσίευση: 04-07-2013 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:197
Στις 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Οδοντιατρικής Σχολή του Πανεπιστημίου μας το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο των φοιτητών της Σχολής.

 

Το Συνέδριο αυτό γινόταν συνεχώς ανά διετία από το 1991 μέχριτο 2008. Το 2011 αποφασίστηκε η επαναφορά του θεσμού αυτού,κάτι που έγινε δεκτόμε μεγάλο ενθουσιασμό από τους φοιτητές της Σχολής.  Η Οργανωτική Επιτροπή που ορίστηκε από τη Διοίκηση της Σχολής, με Πρόεδρο τον Καθηγητή κ. Κων/νο Ουλή, ανέλαβε να καθοδηγήσει τους φοιτητές ώστε να οργανώσουν το συνέδριό τους με τον πλέον άρτιο τρόπο, κατά τα πρότυπα ενός Επιστημονικού Συνεδρίου.

 

Το Συνέδριο διήρκεσε δύο ημέρες(31/5-1/6) και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο ο καθηγητής κ. Κων/νος Ουλής, η Οργανωτική Επιστροπή εισήγαγε κάποιες καινοτομίες ώστε η κορυφαία αυτή επιστημονική εκδήλωση των φοιτητών όχι μόνο να αναβιώσει, αλλά να έχει ενδιαφέρον και να συνεχιστει ως θεσμός της Σχολής στο μέλλον. Η πρώτη καινοτομία ήταν η προσπάθεια εμπλουτισμού του κατευθυνόμενου προγράμματος εκτός από τα επιστημονικά, με εκπαιδευτικά αλλά και επαγγελματικά θέματα, στοχεύοντας να ασχοληθούν οι φοιτητές και με ζητήματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν. Η δεύτερη καινοτομία ήταν όλες οι παρουσιάσεις να δίνονται υπό τη μορφή των προφορικών επιτοίχιων παρουσιάσεων (posters) και να μην υπάρχουν προφορικές παρουσιάσεις (oral presentations), στοχεύοντας στη διαδραστική παρουσίαση των θεμάτων αλλά και στον μεγαλύτερο αριθμό εργασιών και κοινού παρακολούθησης. Η τρίτη καινοτομία, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ουλής, αφορά την καθιέρωση των «δημόσιων συζητήσεων» (debates)σε θέματα αμφιλεγόμενα, κάνοντας χρήση του μεγάλου αριθμού «συστηματικών ανασκοπήσεων», «κατευθυντήριων οδηγιών», «ψηφισμάτων» και «συστάσεων για πολιτικές στοματικής υγείας», με στόχο οι φοιτητές να μάθουν να χρησιμοποιούν αυτά τα επιστημονικά εργαλεία και μέσω του ανοιχτού διαλόγου να περιοριστεί η διαφορετικότητα για το ίδιο θέμα,που στην περίπτωση της εκπαίδευσης και της κλινικής πράξης δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

 

Έτσι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 8 Στρογγυλά Τραπέζια, 6 Αντιπαραθέσεις (Debates), δύο ομιλίες γενικού ενδιαφέροντος και 93 επιτοίχιες παρουσιάσεις (Posters). Χαιρετισμό κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου απηύθυναν επίσης, η Πρόεδρος του Τμήματος κ. Αικ. Καραγιάννη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών (ΣΦΟΑ) κ. Γ. Νταγιάντης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ.Αθ. Κατσίκης και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθ. Υφαντής. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής κ. Θεοδ.Πελεγρίνης. Στην τελετή λήξηςτου συνεδρίου έγινε η απονομή τριών βραβείων για τις καλύτερες επιτοίχιες ανακοινώσεις και μετάτον απολογισμό του συνεδρίου ακολούθησε πάρτι στο προαύλιο της Σχολής.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!