| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Υποδοχή των εισερχόμενων φοιτητών erasmus του εαρινού εξαμήνου

Δημοσίευση: 20-03-2013 - Φύλλο:193


Στις 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων στο αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης εκδήλωση για την υποδοχή των εισερχόμενων φοιτητών ERASMUS του εαρινού εξαμήνου.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχθηκε 55 φοιτητές, προερχόμενους κυρίως από την Γαλλία, την Γερμανία, την Κύπρο, την Ρουμανία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Τουρκία, την Μ. Βρετανία και άλλες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εγγράφηκαν στα τμήματα: Νομικής, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πολιτικών Επιστημών και οι υπόλοιποι σε αρκετά άλλα Τμήματα. Συνολικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος το ίδρυμά μας υποδέχθηκε 200 εισερχόμενους φοιτητές.

Η κ. Ελένη Μαντζουράνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, καλωσόρισε τους φοιτητές και τους ευχήθηκε μεταξύ άλλων να έχουν μία ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία στην χώρα μας.

Στη συνέχεια η κ. Φωτεινή Φρύδα, εκπρόσωπος του γραφείου ERASMUS και Γραμματέας της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για διαδικαστικά θέματα (εγγραφή, σίτιση, μετακινήσεις κ.ά.) καθώς και για το μάθημα Contemporary Greece: History, Arts and Letters το οποίο προσφέρει στην αγγλική γλώσσα το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών με τη συνεργασία διδασκόντων από άλλα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής προς όλους τους εισερχόμενους φοιτητές ERASMUS, ανεξάρτητα από τομέα σπουδών.

Επίσης η Πρόεδρος του ESN KAPA Athens Κυριακή Φακουρέλη ενημέρωσε τους φοιτητές για τη δράση του συλλόγου και για το πώς μπορεί να τους βοηθήσει κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, καθώς και για διαδικαστικά θέματα.

 

Ακολούθησε η προ-εγγραφή των φοιτητών κατά την οποία παρέλαβαν ποικίλο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό για το πανεπιστήμιο και την Αθήνα και μικρή δεξίωση υποδοχής.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!