| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Επίδοση τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή κ. Γεώργιο Ν. Λεοντσίνη

Δημοσίευση: 01-11-2012 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:189
Την Τετάρτη 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών επιστημονική εκδήλωση που οργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της οποίας έγινε η τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου με τίτλο Ιστορίας μέριμνα στον ομότιμο Καθηγητή κ. Γεώργιο Ν. Λεοντσίνη. Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, οι Μητροπολίτες Θεσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων (πρώην Κυθήρων) κ.κ. Κύριλλος, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο ακαδημαϊκός και πρώην πρύτανης κ. Ευάγγελος Μουτσόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Παναγιώτης Κοντός.
Στην προσφώνησή του ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης αναφέρθηκε στο ακαδημαϊκό, επιστημονικό και διδακτικό έργο του κ. Λεοντσίνη και στην εν γένει προσφορά του στην ιστορική επιστήμη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Τόνισε το ήθος τού τιμωμένου, τις διοικητικές και οργανωτικές του ικανότητες και το πρωτοπόρο έργο του.

 

Ακολούθως, ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Δημοσθένης Ασημακόπουλος αναφέρθηκε στο ακαδημαϊκό και διοικητικό έργο του τιμωμένου, στην προσωπικότητά του καθώς και στη συμβολή του στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του Τμήματος και ιδιαίτερα στον τομέα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών γενικής και τοπικής ιστορίας. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Αθανάσιος Τριλιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενεργό και δυναμική παρουσία του κ. Λεοντσίνη καθώς και σε βιογραφικά στοιχεία του.


Αντίστοιχα η Διευθύντρια του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος, καθηγήτρια κ. Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, μίλησε για τη συνεργασία της με τον κ. Λεοντσίνη στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών και στις ακαδημαϊκές, διδακτικές, οργανωτικές και διοικητικές δραστηριότητές του στον Τομέα και στο Τμήμα.


Ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου, διδάκτωρ κ. Αιμίλιος Σολωμού, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον κ. Λεοντσίνη και την επί πολλά χρόνια έκτοτε συνεχιζόμενη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς της ακαδημαϊκής, επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητας.


Ακόμη το επιστημονικό έργο και την προσφορά του κ. Λεοντσίνη εξήρε ο Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, αναπληρωτής καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, ο οποίος ως εκπρόσωπος της Εταιρείας αναφέρθηκε στη συμβολή του στην προώθηση του σκοπού και των στόχων της.


Στη συνέχεια σε ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, καθηγητής κ. Νικόλαος Πετρόχειλος, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Ιστορίας κ. Δημήτριος Σακκής, και ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος τόνισαν την επιστημονική συμβολή του τιμώμενου. Επίσης, εκ μέρους των φοιτητών απηύθυνε χαιρετισμό ο Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. κ. Γαβριήλ Παντιώρας.


Ακολούθησαν ομιλίες από τον Καθηγητή κ. Δημοσθένη Δασκαλάκη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών του ΠΤΔΕ, τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή κ. Αντώνιο Χουρδάκη και τον αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπαμπούνη, που είχαν την πρωτοβουλία κατάρτισης του τιμητικού τόμου.

 

Στην αντιφώνησή του, μετά την επίδοση του τιμητικού τόμου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Λεοντσίνης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιστημονικής εκδήλωσης και ακολούθησε η ομιλία του με θέμα «Ο πανεπιστημιακός ιστορικός».
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!