| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Νομικός Παλμός ... Το περιοδικό που ήρθε για να μείνει

Δημοσίευση: 01-11-2012 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:189
Ποιοι είμαστε

Ο “Νομικός Παλμός” αποτελεί το ανεξάρτητο, πολιτικό, φοιτητικό περιοδικό, που εδώ και 3,5 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με έμφαση στο κτήριο της Ν.Ο.Π.Ε. Συγκροτείται από πολιτικά ετερόκλητους φοιτητές, ενώ η θεματολογία του δεν αντλείται μόνο από τη σφαίρα της νομικής πραγματικότητας, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει και ζητήματα πανεπιστημιακής, πολιτικής και κοινωνικής υφής με μια ελεύθερη, κι ενίοτε νομική, φοιτητική ματιά.

Ο στόχος μας

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διαμόρφωση ενός βήματος γνήσιας πολιτικής έκφρασης και επικοινωνίας, μακριά από στείρες παραταξιακές λογικές και κομματικές περιχαρακώσεις. Όραμά μας αποτελεί η δημιουργία ενός δημοκρατικότερου Πανεπιστημίου, απαλλαγμένου από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσανατολισμένου στις ανάγκες του φοιτητή. Ενός πανεπιστημίου που θα στηρίζεται στην ελεύθερη φοιτητική πρωτοβουλία και δράση, μιας γενιάς κοινωνικά και πολιτικά ευαισθητοποιημένης.


Στα χρόνια λειτουργίας μας έχουμε φιλοξενήσει συνεντεύξεις προσώπων της πολιτικής και ακαδημαϊκής σκηνής, του νομικού χώρου, καθώς και πολιτικά και κοινωνικά αφιερώματα. Δραστήριοι και τολμηροί ρεπόρτερ μας βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν κάθε σημαντικό κοινωνικό και πολιτικό δρώμενο που αφορά τον φοιτητή, ερχόμενοι σε επαφή με ανθρώπους “από τα μέσα”. Όταν η Ελλάδα εισήχθη στον μηχανισμό στήριξης του μνημονίου αναζητήσαμε τον καθηγητή οικονομικών και νυν υπουργό Γ. Στουρνάρα επιχειρώντας μια επί της ουσίας ανάλυση της οικονομικής πορείας της χώρας, ο νόμος για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μας βρήκε στα γραφεία των Αντ. Αργυρού (προσφυγή κατά του νόμου εκ μέρους του Πανεπιστημίου) και Ν. Αλιβιζάτου (παρέμβαση υπέρ του νόμου). Τέλος τα απρόσμενα νέα για περικοπές σε φοιτητικά συγγράμματα μας έφεραν σε επαφή με τον Πρύτανη του Καποδηστριακού Πανεπιστημίου Θ. Πελεγρίνη και τον πρόεδρο της Νομικής Σχολής, Θ. Φορτσάκη.

Κυρίως όμως στηρίζουμε τον ελεύθερο και ανόθευτο πολιτικό διάλογο συγκεντρώνοντας άρθρα και απόψεις όχι μόνο της συντακτικής επιτροπής αλλά και φοιτητών και καθηγητών της σχολής μας, συνιστώντας έτσι ένα διαδραστικό κόμβο διαλόγου και επικοινωνίας.

Παράλληλη Δράση

Έργο μας, ωστόσο, δεν είναι μόνο η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση αλλά και η ίδια η δράση. Έτσι, πλαισιώνουμε το έργο μας με επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς και μη φορείς. Πρόσφατα διοργανώσαμε, με τη βοήθεια της Νομικής Βιβλιοθήκης, εκδήλωση με θέμα: «Δικαιοσύνη και (αν)αποτελεσματική δικαστική προστασία» και καλεσμένους καθηγητές της Σχολής μας (Σ. Τσακυράκης, Γ. Γεραπετρίτης) καθώς και δύο ανώτατους δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας (Κ. Σακελλαροπούλου, Κ. Κουσούλης).

Επικοινωνία – Συμμετοχή

Προβολές ταινιών, ραδιοφωνική εκπομπή, μουσικές βραδιές βρίσκονται στα άμεσα σχέδιά μας. Τίποτα όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη δική σας συμμετοχή!

Ο "Νομικός Παλμός" θα είναι και φέτος στα πανεπιστημιακά έδρανα της Ν.Ο.Π.Ε. και στα φοιτητικά αναγνωστήρια για να προσφέρει ενημέρωση και έμπνευση στους φοιτητές που θα τον βρουν. Αν θέλετε και εσείς να συμμετάσχετε στη δράση του “Νομικού Παλμού”, στείλτε το κείμενό σας (μέχρι 350 λέξεις) στο info@nomikospalmos.gr. Επισκεφτείτε το site μας στο www.nomikospalmos.gr ή το προφίλ μας στο facebook και αφήστε τα σχόλιά σας!
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!