| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Επίδοση τιμητικού τόμου στην ομότιμη καθηγήτρια Πηνελόπη Καλλιαμπέτσου-Κορακά

Δημοσίευση: 08-02-2013 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:192
Tελετή επίδοσης τιμητικού τόμου με τίτλο Διασταυρώσεις πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, στην κατάμεστη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κυρία Πηνελόπη Καλλιαμπέτσου-Κορακά, ομότιμη καθηγήτρια της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως αντιχάρισμα για τη συνολική προσφορά και παρουσία της στον χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας. Στην προσφώνησή της η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής καθηγήτρια κυρία Αμαλία Μόζερ αναφέρθηκε στην επιστημονική προσφορά της τιμωμένης στη γλωσσολογική μελέτη της Γαλλικής και τη διδακτική της ξένης γλώσσας, καθώς και στην ανθρώπινη πλευρά της προσωπικότητάς της. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας καθηγήτρια κυρία Μαρίκα Θωμαδάκη, η εκπρόσωπος του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος, ακόλουθος συνεργασίας για τη γαλλική γλώσσα κυρία Emmanuelle Boillon, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κυρία Δέσποινα Μαυροματάκη και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά και Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους κ. Αντώνης Αντωνίου, με την ιδιότητα ενός από τους πρώτους μαθητές της τιμωμένης, στο ξεκίνημα της καριέρας της ως καθηγήτριας γαλλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πήρε τον λόγο η κυρία Θεοδώρα Βασιλάκη, απόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ως εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών της τιμωμένης, τονίζοντας την μέριμνα της κυρίας Καλλιαμπέτσου για την ψυχοπαιδαγωγική κατάρτιση των φοιτητών. Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συντονιστής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κ. Γεώργιος Ανδρουλάκης χαιρέτισε την εκδήλωση, αναφερόμενος στο σημαντικό έργο υποδομής που επιτέλεσε η κυρία Καλλιαμπέτσου στο ΕΑΠ.

 

Η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας της Πόπης Καλλιαμπέτσου, καθώς και του τιμητικού τόμου, έγινε από τις επιμελήτριες του τόμου κυρίες Ρέα Δελβερούδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια και Διευθύντρια του Τομέα Γαλλικής Γλώσσας- Γλωσσολογίας, Μαρία Παπαδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Μάρω Πατέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια και Μαρία-Χριστίνα Αναστασιάδη, επίκουρη καθηγήτρια. Οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στην επιστημονική πορεία της Πόπης Καλλιαμπέτσου και την πολύπλευρη προσφορά της, ακαδημαϊκή, διδακτική, διοικητική, ανθρώπινη, στον Τομέα Γαλλικής Γλώσσας Γλωσσολογίας και στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Στην αντιφώνησή της, μετά την επίδοση του τιμητικού τόμου από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, η κυρία Καλλιαμπέτσου ευχαρίστησε τους ομιλητές της εκδήλωσης, τις επιμελήτριες του τόμου και τους συμμετέχοντες σε αυτόν, τους παρισταμένους, τους μαθητές και τους φοιτητές της, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, με τους οποίους «με συνδέουν κοινές ανησυχίες, κοινοί προβληματισμοί και σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης». Τόνισε ότι «οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι δεν νομιμοποιούνται να σιωπούν, όταν υπάρχουν χρόνια προβλήματα και ανεπάρκειες στον τομέα της εκπαίδευσης των φοιτητών μελλοντικών εκπαιδευτικών, γιατί η παιδαγωγική ανεπάρκεια είναι επικίνδυνη για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.». Τέλος, ευχαρίστησε τους δασκάλους της, τους συναδέλφους της, τους υπαλλήλους του Τμήματος και την οικογένειά της. «Κυρίες και Κύριοι, να κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια, να προσπαθούμε να ερμηνεύουμε και να διαχειριζόμαστε όλα όσα μας λένε.»
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!