| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Επίδοση τιμητικού τόμου στην Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Ελένη Πολίτου-Μαρμαρινού

Δημοσίευση: 18-01-2013 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:191
Στις 15 Οκτωβρίου ο Τομέας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στην Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής, κυρία Ελένη Πολίτου-Μαρμαρινού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφώνηση του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπι- στημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Θεοδόσιου Πελεγρίνη, ο οποίος ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, στην τιμώμενη να συνεχίσει τη λαμπρή προσφορά της.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, επίτιμος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τον οποίο μίλησε για την ποιότητα του έργου της και την χαρακτήρισε ως μία χαρισματική προσωπικότητα Πανεπιστημιακού Δασκάλου.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Κοντός, Αν. Καθηγητής Γλωσσολογίας, τέως Προϊστάμενος Γραμματείας Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η τιμώμενη αποτελεί πρότυπο Ακαδημαϊκού Δασκάλου, ερευνητή και ανθρώπου και τόνισε την αξία του διδακτικού της έργου. Η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Αμαλία Μόζερ, στο σημείωμα που απέστειλε και ανάγνωσε ο Πρύτανης κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, τόνισε ότι ο τόμος αποτελεί ένα δείγμα του θαυμασμού και της αγάπης των συνεργατών, συναδέλφων και των μαθητών της.

Η κ. Ελένη Καραμαλέγκου, Καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, στον σύντομο χαιρετισμό της σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν πρόδωσε τους προκατόχους της, δεν απογοήτευσε αυτούς που την εμπιστεύθηκαν, συνέχισε την προβολή της αξιοκρατίας, της επιστήμης, της φροντίδας και της μέριμνας για τους φοιτητές» και την ευχαρίστησε για όλα όσα έκανε από τη θέση της Προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο κ. Δημήτριος Αγγελάτος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας, Διευθυντής του Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας, και η κ. Ουρανία Πολυκανδριώτη, κύρια Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Ε.Ι.Ε., Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Ζαχαρία Ι. Σιαφλέκη, Καθηγητή Συγκριτικής Φιλολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά της κ. Ελένης Πολίτου- Μαρμαρινού και η ομιλία της κ. Ερασμίας–Λουίζας Σταυροπούλου, Καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας, που μίλησε για τον τιμητικό τόμο με τίτλο Τριαντάφυλλα και Γιασεμιά.

Την επίδοση του τόμου πραγματοποίησε ο Πρύτανης κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης και η εκδήλωση έκλεισε με την αντιφώνηση της τιμωμένης.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!