| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Επίδοση τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κ. Διονύσιο Κόκκινο

Δημοσίευση: 18-01-2013 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:191
ΟΟμότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Διονύσιος Κόκκινος τιμήθηκε με επίδοση τιμητικού τόμου στις 24 Οκτωβρίου. Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «μου έχει κάνει εντύπωση η ειλικρινής σεμνότητά του» και ευχήθηκε στον τιμώμενο να συνεχίσει την προσφορά του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής κ. Αθανάσιος- Μελέτιος Δημόπουλος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε πως το ερευνητικό έργο του κ. Κόκκινου είναι πλούσιο και πολυσχιδές ενώ αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα του τιμώμενου σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν προσιτό και ευγενή άνθρωπο.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κ. Γρηγόριο Σκαλκέα. Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως όταν είχε γνωρίσει τον τιμώμενο στο Texas Heart Institute στο Houston όπου εργαζόταν, είχε εντυπωσιαστεί από την προσωπικότητα, την εργατικότητα και τη βαθιά γνώση της καρδιολογίας που κατείχε. Χαρακτήρισε την επιστημονική πορεία του τιμώμενου εκπληκτική και τόνισε την προσφορά και σε διοικητικό επίπεδο με την ιδιότητά του ως διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής στο Τζάνειο νοσοκομείο, αλλά και στο ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου υπήρξε ο πρώτος Διευθυντής της πρώτης Καρδιολογικής Κλινικής και Συντονιστής του Καρδιολογικού Τομέα. Ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Ευτύχιος Βορίδης στη συνέχεια σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ο Καθηγητής κ. Κόκκινος ανήκει στη σπάνια κατηγορία Ελλήνων επιστημόνων που μας παρέχουν το δικαίωμα να ξεφεύγουμε από το αίσθημα ότι υστερούμε έναντι των δυτικών συναδέλφων». Στη συνέχεια ο Πρόεδρος το Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής κ. Γεώργιος Μποζώνης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε με τη σειρά του τη σημασία της προσφοράς του και τις πολυάριθμες διακρίσεις του τιμώμενου, μεταξύ των οποίων και την πρόσφατη επιλογή του ως αντεπιστέλλοντος μέλους Εξωτερικού της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας. Ακολούθησε ομιλία και παρουσίαση του τιμητικού τόμου από την τέως Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Καθηγήτρια κ. Ζέτα Παπαδοπούλου-Νταϊφώτη. Αναφέρθηκε αναλυτικότερα στις σπουδές, στην επιστημονική και ακαδημαϊκή πορεία του τιμώμενου καθώς και στο συγγραφικό του έργο. Η επίδοση του τιμητικού τόμου στον κ. Κόκκινο έγινε από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη. Φανερά συγκινημένος ο τιμώμενος κατά την αντιφώνησή του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τους συντελεστές του τόμου.

 
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!