| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Επίδοση τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κ. Δ. Κρεμαστινό

Δημοσίευση: 18-01-2013 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:191
Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου στον ομότιμο Καθηγητή Καρδιολογίας, βουλευτή, Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και πρώην Υπουργό Υγείας κ. Δημήτριο Κρεμαστινό. Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρύτανης καθηγητής κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής κ. Ευστράτιος Πατσουρής και ο πρώην Υπουργός, Ακαδημαϊκός και Καθηγητής, κ. Κωνσταντίνος Στεφανής. Το ερευνητικό και διδακτικό έργο του τιμώμενου παρουσίασε η Διευθύντρια της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Καθηγήτρια κυρία Μαρία Αναστασίου – Νανά και ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης. Η εκδήλωση έκλεισε με την αντιφώνηση του τιμώμενου.

Ο Καθηγητής κ. Κρεμαστινός ως πανεπιστημιακός ιατρός δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών (1985), Διευθυντής του Β΄ Καρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (1993) και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ‘Αττικόν’ (2003). Υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, νυν Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής, διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και διακεκριμένο μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.

Παράλληλα είναι επίτιμος Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Emory της Ατλάντα Η.Π.Α. και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Το σύνολο του ερευνητικού του έργου προέρχεται από την ερευνητική προσπάθεια που έγινε εξ ολοκλήρου εντός Ελλάδας και δημοσιεύθηκε στα μεγαλύτερα καρδιολογικά περιοδικά του εξωτερικού. Μέχρι σήμερα το ερευνητικό του έργο αποτελείται από 623 δημοσιεύσεις. Συνοπτικά περιλαμβάνει : 187 ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε περιοδικά ή βιβλία, (87 διεθνή, 100 ελληνικά), 3 ελληνικές μονογραφίες (συμπεριλαμβάνονται η διδακτορική διατριβή και η υφηγεσία) και 433 περιλήψεις από ανακοινώσεις σε διεθνή (204) και ελληνικά (229) συνέδρια.

Η ερευνητική του προσπάθεια καθιέρωσε εκ του μηδενός μία νεότερη γενεά επιστημόνων που άρχισαν την επιστημονική τους σταδιοδρομία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, οι περισσότεροι μάλιστα από το στάδιο της ειδικότητας. Το επιστημονικό έργο του αναφέρεται στο επίσημο περιοδικό της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Επίσης έχει τιμηθεί για την έρευνά του με Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!