| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.)

Δημοσίευση: 10-12-2012 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:190
Μετά από πρόσκληση του Higher School of Economics – National Research University (HSE) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του διευθυντή του Κ.Ε.Π.Α. Καθ. Δημητρίου Μαυράκη ως συντονιστή του ευρωπαϊκού προγράμματος PROMITHEAS-4 στην Μόσχα, στο διάστημα 5 με 8 Νοεμβρίου 2012. Στη διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε διάλεξη σε ομάδα καθηγητών και ερευνητών με θέμα “Green Energy – The EU pathway for survival and prosperity”, ενώ σε συνάντηση την επόμενη ημέρα με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και τους ενδιαφερόμενους καθηγητές αναπτύχθηκε το θέμα “R&I development through international cooperation – The case of PROMITHEASnet”. Η επίσκεψη στο HSE ολοκληρώθηκε με συζητήσεις για περισσότερη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι η πράσινη ενέργεια, πράσινη οικονομία και πολιτικές της Κλιματικής Αλλαγής.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Αντιπρύτανη, για την Έρευνα & Ανάπτυξη, Prof. Marina Fedotova, τον Κοσμήτορα της Οικονομικής Σχολής Prof. Alexander Ilyinsky και επιστημονικούς ερευνητές του Financial University under the Government of the Russian Federation. Στις συναντήσεις εξετάστηκε η μέχρι τώρα συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων στo πλαίσιo του προγράμματος PROMITHEAS-4. Επί πλέον αποφασίσθηκε η αναβάθμιση της από κοινού σχεδιαζόμενης επιστημονικής ημερίδας για την παρουσίαση της έκθεσης για τη Ρωσική Κλιματική πολιτική σε θέματα Μείωσης και Προσαρμογής σε εθνικό συνέδριο με συμμετοχή επιστημόνων, στελεχών επιχειρήσεων, κυβερνητικών υπηρεσιών και διεθνών οργανισμών τον Μάιο 2013 στη Μόσχα. Τέλος οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή ενός επιστήμονα στις εργασίες του Σεμιναρίου για θέματα πολιτικών Κλιματικής Αλλαγής που οργανώνεται στο Κ.Ε.Π.Α. στις αρχές Δεκεμβρίου 2012.

Στην Κωνσταντινούπολη 10 με 12 Νοεμβρίου 2012 συνεδρίασε η Ομάδα για την Ενέργεια (Working Group on Energy) των δώδεκα χωρών μελών του Oργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) και η Ομάδα Εργασίας (WG) για την Ανάπτυξη της Πράσινης Ενέργειας (Task force “Green Energy Development”).

Στις συνεδριάσεις και των δύο ομάδων το Κ.Ε.Π.Α. εκλήθη να παρουσιάσει σχετικές εισηγήσεις. To Κ.Ε.Π.Α. συμμετέσχε στις εργασίες με τον Δ/ντή του Καθ. Δημ. Μαυράκη, ο οποίος ενημέρωσε τις εθνικές αντιπροσωπείες για την πρόοδο των εργασιών του προγράμματος PROMITHEAS-4 που οδηγούν στην ανάπτυξη και αξιολόγηση Χαρτοφυλακίων Κλιματικής Πολιτικής για τις χώρες τους καθώς και για τις προγραμματιζόμενες ημερίδες παρουσίασής τους στις χώρες τους στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Ανακοινώθηκε επίσης η οργάνωση Θερινού Σχολείου (Summer School) από το Κ.Ε.Π.Α.- Ε.Κ.Π.Α. το καλοκαίρι 2013 για λήπτες αποφάσεων και ακαδημαϊκούς με θέμα την «Ανάπτυξη και αξιολόγηση πολιτικών Κλιματικής Αλλαγής».

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με την ηγεσία του BSEC – PERMIS συμφωνήθηκε η παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Amb Traian Chebeleu στην έναρξη του Διεθνούς Σεμιναρίου που οργανώνεται στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 στο Κ.Ε.Π.Α., ενώ συμφωνήθηκε με τον Γεν. Γραμματέα Amb Victor Tvircun η έναρξη συζητήσεων για την προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της περιοχής σε θέματα Ιστορίας και Φιλοσοφίας. Επισημαίνεται ότι οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν συνέπεια της μακροχρόνιας ανάπτυξης επιστημονικών δραστηριοτήτων του Κ.Ε.Π.Α. στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, του Εύξεινου Πόντου και της Ασίας σε θέματα ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!