| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Διοργάνωση ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ από το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Δημοσίευση: 02-10-2012 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:188
Με μεγάλη επιτυχία και θερμά σχόλια από τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης Problem-Based Learning Course on Methodological Strategies for Histamine Receptor Characterisation στο ΝΑΥΣΙΚΑ PALACE στην Ιτέα Φωκίδος, στις 25-29 Ιουλίου 2012. Το Σχολείο συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Εργαστήριο Βιοχημείας του Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Ο συντονισμός του Σχολείου έγινε από τον Καθηγητή Βιοχημείας του Α.Π.Θ. και τ. Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δημήτρη Κυριακίδη και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Κατερίνα Τυλιγάδα, ως Επικεφαλής (Chair) της Ευρωπαϊκής Δράσης FP7 COST ΒΜ0806: Recent advances in histamine receptor H4R research. Στη διεπιστημονική Δράση COST ΒΜ0806 συμμετέχουν περισσότεροι από 160 επιστήμονες, ενώ η Διαχειριστική Επιτροπή αποτελείται από 62 επιστήμονες που εκπροσωπούν 39 ακαδημαϊκά ιδρύματα, 6 ερευνητικά κέντρα, 6 νοσοκομεία, 5 φαρμακευτικές και 1 διαγνωστική εταιρεία σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Η.Π.Α., τη Ρωσία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αργεντινή, την Ιορδανία και την Ιαπωνία.

 

Διατηρώντας υψηλό επίπεδο ειδίκευσης, η Δράση συνεχώς αξιολογεί και προάγει αποδοτικότερες επιστημονικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην αποτελεσματική διερεύνηση και θεραπευτική προοπτική του Η4 υποδοχέα της ισταμίνης ως νέου στόχου φαρμάκων για τα φλεγμονώδη νοσήματα.


Οι 15 εκπαιδευόμενοι που συμμετείχαν στο Θερινό Σχολείο ήταν επίλεκτοι ιατροί, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από 10 Ευρωπαϊκές χώρες και εκπαιδεύτηκαν από εξαίρετους καθηγητές 5 Ελληνικών και Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με γνωστικά αντικείμενα που εμπίπτουν στον τομέα της ανάπτυξης και αξιολόγησης νέων φαρμάκων για τη θεραπεία φλεγμονωδών και αυτοάνοσων νοσημάτων. Με στόχο την ενίσχυση της ποιοτικής βασικής και μεταφραστικής έρευνας, οι νέοι ταλαντούχοι επιστήμονες εκπαιδεύτηκαν σε πρωτοποριακές ερευνητικές προσεγγίσεις και τεχνικές της φυσιολογίας, βιοχημείας, φαρμακολογίας, φαρμακευτικής χημείας και μοριακής και κυτταρικής επιστήμης αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία διεθνώς καταξιωμένων ερευνητών και δασκάλων.


Παράλληλα με το υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στην παράλια ζώνη του Νομού Φωκίδος. Η επιτυχής διεξαγωγή του Θερινού Σχολείου ανέδειξε το επιστημονικό υπόβαθρο και το ερευνητικό δυναμικό των Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη βιοϊατρική έρευνα και προέβαλε στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και την υποδομή της χώρας μας.


Πληροφορίες για τη Δράση:

www.histamineresearch.com & http://www.cost.eu/domains_actions/bmbs/Actions/BM0806
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!