| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Επίδοση τιμητικού τόμου στον Καθηγητή Γεώργιο Χριστοδούλου

Δημοσίευση: 02-10-2012 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:188
Στις 20 Δεκεμβρίου 2011, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών, πραγματοποιήθηκε επίδοση Τιμητικού Τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Χριστοδούλου. Την πρωτοβουλία δημιουργίας του τιμητικού τόμου είχαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου και οι συνεργάτες του Καθηγητή. Υπεύθυνοι της έκδοσης του τιμητικού τόμου είναι ο τέως Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Χρήστος Κίττας, ο Διευθυντής Β Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Ελευθέριος Λύκουρας και ο Διευθυντής Α Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο και την προσωπικότητα του Καθηγητή κ. Χριστοδούλου. Για τον τιμώμενο μίλησαν επίσης ο Αντιπρύτανης κ. Θεόδωρος Λιακάκος, ο Αιδεσιμολογιότατος και Ψυχίατρος πατήρ Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Καθηγ. κ. Ν. Τζαβάρας, ο στενός συνεργάτης του τιμώμενου Παιδοψυχίατρος και Επίκουρος Καθηγ. κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Καθηγ. κ. Ι. Γκιουζέπας.

 

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του προλόγου που ακολουθεί και υπογράφουν οι υπέυθυνοι της έκδοσης. «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” στον Καθηγητή Γιώργο Χριστοδούλου, που υπήρξε για μας Δάσκαλος, Συνεργάτης και Φίλος, για το πρωτοποριακό και πολύπλευρο έργο του, την καθοριστικής σημασίας προσφορά του στη διαμόρφωση και εξέλιξη της σύγχρονης Ελληνικής και παγκόσμιας Ψυχιατρικής, για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, κυρίως όμως για την προσφορά τού εαυτού του ως προτύπου (ακαδημαϊκού, επιστημονικού και ηθικού) για τις μελλοντικές γενιές επιστημόνων της χώρας μας».


Ως «λαμπρό παράδειγμα επιστήμονα με πολλαπλές επιτυχείς δραστηριότητες» χαρακτηρίζει τον τιμώμενο με κείμενό του στον τόμο ο Καθηγητής κ. Χρ. Κίττας, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι κατάφερε η παρουσία του να ξεπεράσει τα στενά γι΄αυτόν όρια της Ελληνικής επικράτειας και να γίνει γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο, πράγμα που φαίνεται από τις κομβικές θέσεις που κατέλαβε σε διεθνείς οργανισμούς ή fora. «Αφοσιωμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος ο καθηγητής Χριστοδούλου επί 35 και πλέον έτη, δίδαξε στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και πολλές άλλες χώρες του κόσμου, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, μεταδίδοντας πρόθυμα γνώσεις, κλινική εμπειρία αλλά κυρίως ακαδημαϊκό ήθος. Η ερευνητική του δραστηριότητα αντιπροσώπευε πάντα την πρωτοπορία στον χώρο της Ψυχιατρικής με καρπό 400 περίπου εργασίες δημοσιευμένες σε έγκριτα περιοδικά που έτυχαν της ευρείας διεθνούς αναγνώρισης, όπως κανείς μπορεί να συμπεράνει με βάση τις αναφορές σε εργασίες του στη διεθνή βιβλιογραφία», αναφέρει ο κ. Κίττας. Επίσης τονίζει πως και το κλινικό έργο του Καθηγητή κ. Χριστοδούλου δεν υπολείπεται σε όγκο και σημασία.


Κατά την αντιφώνησή του ο τιμηθείς Καθηγητής κ. Γεώργιος Χριστοδούλου ευχαρίστησε τις Πρυτανικές Αρχές και τους συνεργάτες του για την τιμή αλλά και για την εξαιρετική ποιότητα των εργασιών που περιλαμβάνονται στον τιμητικό τόμο. Στην τελετή παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο τ. Αντιπρύτανης Καθηγ. κ. Γ. Κρεατσάς, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγ. κ. Αθ. Δημόπουλος, Ακαδημαϊκοί, Ομότιμοι Καθηγητές και Καθηγητές, η τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Ακαδημαϊκός κ. Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, ο Ακαδημαϊκός – Καθηγητής κ. Ε. Μουτσόπουλος, ο τ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας Καθηγ. Juan-Enrique Mezzich, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Καθηγ. Michel Botbol και πλήθος κόσμου.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!