| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τιμητική εκδήλωση για την Ομότιμη Καθηγήτρια Μ. Χαρίτου-Φατούρου

Δημοσίευση: 02-10-2012 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:188
Στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την Ομ. Καθ. Κλινικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. κ. Μ. Χαρίτου-Φατούρου. Η εκδήλωση αυτή έγινε σε συνδιοργάνωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας / Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (Ε.Λ.Ψ.Ε.).

Η κ. Μίκα Χαρίτου- Φατούρου υπήρξε η πρώτη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και έχει προσφέρει τα μέγιστα στον χώρο της Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο στον Τομέα Εκπαίδευσης Ψυχολόγων, Κλινικών Ψυχολόγων και Ψυχοθεραπευτών όσο και στην επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα. Είναι πρωτοπόρος σε νέα πεδία ερευνών, προωθεί με το έργο της τη συμβουλευτική γυναικών αλλά και αγωνίζεται για την ειδικότητα του Κλινικού Ψυχολόγου στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση αυτή χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Ψ.Ε. Καθ. του Ε.Κ.Π.Α. κ. Κλήμης Ναυρίδης, η Γεν. Γραμματέας Ισότητας των δύο Φύλων κ. Μαρία Στρατηγάκη και ο Καθ. του Α.Π.Θ. κ. Φοίβος Ζαφειρίδης. Εκ μέρους του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας/ Ψυχολογίας της Υγείας της Ε.Λ.Ψ.Ε. και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. μίλησε η Καθ. Κλινικής Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α., κ. Αναστασία Καλαντζή- Αζίζι. Η συνεισφορά της τιμώμενης στην Κλινική Ψυχολογία γενικότερα διαφωτίστηκε με τρεις ομιλίες. Ο πρώτος ομιλητής, ο Αναπλ. Καθ. Κλινικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης έκανε μια γενικότερη κριτική ανάλυση θέτοντας το Ερώτημα «Ψυχολογία: μια επινόηση στην υπηρεσία του κυρίαρχου συστήματος;». Η δεύτερη ομιλήτρια, η Ψυχολόγος του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Ε.Κ.Π.Α. Δρ. Ψυχολογίας κ. Ντιάνα Χαρίλα μίλησε για την πορεία της τιμώμενης από το Πανεπιστήμιο στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και τέλος η επίτιμη Δ/ντρια του 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» κ. Ευαγγελία Καπετάνου παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο στιγμές της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής τής τιμώμενης, καταλήγοντας σε μια σημαντική τωρινή δραστηριότητά της, που σχετίζεται με την πρόληψη της βίας στα Σχολεία, ονομάζοντας την τιμώμενη Μελίνα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, η κ. Μ. Χαρίτου- Φατούρου μίλησε για την πρωτοποριακή επιστημονική της δουλειά, που της χάρισε διεθνώς αναγνώριση με θέμα «Μια διαδρομή από τους βασανιστές της χούντας στα σχολεία πρόληψης σήμερα». Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί Ειδικοί, Πανεπιστημιακοί και φοιτητές.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!