| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Κυριακές στο Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας

Δημοσίευση: 03-05-2012 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:185
Τις Κυριακές 22 και 29 Απριλίου, καθώς και τις Κυριακές μέχρι και τις 20 του Μαΐου (πλην αυτής των εκλογών) και ώρες 10.00 -13.00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας».

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξε- ναγήσεις για όλη την οικογένεια, θα αποκαλυφθούν η ομορφιά των πολύτιμων λίθων, η ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, η μοναδικότητα των φθοριζόντων ορυκτών, η ιστορία του Λαυρίου κ.ά. Με διαδραστικά παιχνίδια, οι μικροί μας φίλοι επισκέπτες θα συμμετά- σχουν σε ένα πανηγύρι ανακαλύψεων και περιπέτειας, θα νιώσουν τον πυρετό του χρυσού όπως οι πρώτοι χρυσοθήρες, θα πειραματισθούν με τις ιδιότητες των κρυστάλλων, θα ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων κ.ά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί για δεύ- τερη συνεχή χρονιά η «Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών», με μοναδικά εκθέματα και συλλογές ορυκτών από όλο τον κόσμο.

Το πνευματικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο αυτής της εκδήλωσης έχει οργανωθεί από το επιστημονικό επιτελείο του Μουσείου. Το Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας βρίσκεται στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπε- ριβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Ζωγράφου και η είσοδος βρίσκεται επί της οδού Ούλοφ Πάλμε. Η γενική είσοδος στο μουσείο κοστίζει 2 ευρώ ενώ η συμμετοχή στα διαδραστικά παιχνίδια δεν χρεώνεται.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!