| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
1ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο - Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, Νεότερες Τάσεις

Δημοσίευση: 03-05-2012 - Στήλη: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ - Φύλλο:185
Το 1ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο «Αγωγή Υγείας Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση – Νεότερες Τάσεις» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο «Α. Αργυρίασης» (Προπύλαια Πανεπιστημίου) και στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταιείου Νοσοκομείου. H εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συμμετείχαν πάνω από 250 μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων 15 – 18 ετών από την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη και την Αττική. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού –Πρόεδρός της είναι ο Επίκ. Καθηγητής της Ιατρικής κ. Ν. Σαλάκος– σε συνεργασία με τη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α., την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας και το Λανίτειο Λύκειο Α Λεμεσού, φορείς που έχουν μακρά παράδοση στην ενημέρωση των νέων σε θέματα Αγωγής Υγείας όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Το Μαθητικό Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο διευθυντής της Β Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α., τ. Αντιπρύτανης, Καθηγητής Γ. Κ. Κρεατσάς, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μ. Στρατηγάκη, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συμβουλευτικού- Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Υπουργείου Παιδείας Ε. Φουσέκη.

 

Την πρόταση διεξαγωγής της πρωτότυπης αυτής συνάντησης έκανε ο Καθηγητής Γ. Κ. Κρεατσάς, με σκοπό οι μαθητές να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και να παρουσιάσουν δραστηριότητες προγραμμάτων Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, μέσα από μία θεματολογία που επιλέχτηκε από δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και από προτάσεις των ίδιων των μαθητών και των καθηγητών. Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύχθηκαν περιλαμβάνονταν η Προαγωγή - Αγωγή Υγείας στα σχολεία, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και οι διαφυλικές σχέσεις των νέων, η κακοποίηση και ο ρόλος του διαδικτύου στη διαμόρφωση συμπεριφορών των νέων, τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα – Εμβολιασμός (HPV), η αντισύλληψη – μέθοδοι αντισύλληψης, η κύηση και οι εκτρώσεις στην εφηβεία, οι νέες τάσεις των νέων (σκουλαρίκια – tattoos) κ.ά.


Οι εξαιρετικές παρουσιάσεις των μαθητών, τα μουσικοθεατρικά δρώμενα και τα πάνω από 30 πόστερ – καλλιτεχνίες σε συνδυασμό με τις διαδραστικές συνεδρίες μαθητών και καθηγητών, καθώς και η συμμετοχή των μαθητών στα προεδρεία με εξειδικευμένους ομιλητές, έδωσαν στην εκδήλωση αυτή έναν ξεχωριστό επιστημονικό, και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Τέλος βραβευτήκαν 4 μαθητές για τις παρουσιάσεις τους.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!