| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Εν Τάχει 183

Δημοσίευση: 08-03-2012 - Φύλλο:183


Πανεπιστήμιο Aθηνών:
Kοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2012 – Mένουμε όρθιοι
Σε ατμόσφαιρα εμφανώς επηρεασμένη από τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία, αλλά και από την προσπάθεια εφαρμογής ενός δυσεφάρμοστου νόμου, στον οποίο αντιτάσσεται με επιχειρήματα σχεδόν σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μόνο οι Πρυτάνεις των A.E.I., όπως αρέσκονται να διαδίδουν κύκλοι του Yπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο κεντρικό κτήριο, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανεπιστημίου μας. Στην τελετή κοπής της πίτας από τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Θ. Πελεγρίνη, παρέστησαν ο Πρύτανης του A.Π.Θ. καθηγητής Γ. Mυλόπουλος, οι Αντιπρυτάνεις του E.K.Π.A. καθηγητές κ. Θ. Σφηκόπουλος και κ. Θ. Λιακάκος, μέλη της Συγκλήτου, Κοσμήτορες και πολλοί από τους Προέδρους των Τμημάτων, ο τέως Προϊστάμενος Γραμματείας κ. Π. Κοντός, πολλά μέλη Δ.Ε.Π., και πολλά μέλη απ’ όλες τις κατηγορίες του διοικητικού προσωπικού. Κατά την τελετή ο κ. Πρύτανης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έμψυχο δυναμικό τόσο του E.K.Π.A. όσο και των άλλων A.E.I. που πραγματικά κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνίζεται για μια Παιδεία ποιότητας.

Kοπή της πίτας του Συλλόγου του ΕΕΔΙΠ /Ι των Α.Ε.Ι Αττικής
Έγινε στις 13 Ιανουαρίου 2012 στο Εντευκτήριο «Καποδιστριακόν», κτήριο Κ. Παλαμάς, του Πανεπιστημίου Αθηνών η καθιερωμένη τελετή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου του Ε.Ε.ΔΙ.Π. κλάδος Ι των Α.Ε.Ι. της Αττικής καθώς και έκτακτη Γενική Συνέλευση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου. Εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Αραχωβίτης (ΤΕΦΑΑ), με σύντομο λόγο του απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους, τους ευχήθηκε καλή χρονιά με κάθε επιτυχία και υγεία και ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους καθώς και για τη συνεργασία που είχανε με το Δ.Σ. την χρονιά που πέρασε, η οποία ήταν πολύ σημαντική και ευνοϊκή για τον κλάδο αφού ο νέος νόμος για τα Α.Ε.Ι προβλέπει τον διαχωρισμό των δύο κλάδων του Ε.Ε.ΔΙ.Π., κάτι που ήταν πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ε.Ε.ΔΙ.Π./ Ι Α.Ε.Ι (Ο.ΣΥ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. / Ι) εδώ και πολλά έτη.


Ι.Κ.Υ. και Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α.
Εκ παραδρομής στο 178ο φύλλο της εφημερίδας μας, σε άρθρο σχετικά με την ολοκλήρωση του 24ου προγράμματος των Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. (Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών) δεν αναφέρθηκε η σημαντική –και τη χρονιά που πέρασεσυνεισφορά και στήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Σημειώνουμε ότι το Ι.Κ.Υ υποστηρίζει με τα μέσα που διαθέτει το πρόγραμμα των Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. από την έναρξή του, το 1988.
(Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://thyespa.uoa.gr/index.html)
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!