| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Με ποικιλία εκδηλώσεων εορτάστηκε το Διεθνές Έτος Χημείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δημοσίευση: 20-01-2012 - Φύλλο:181


 

Το 2011 είχε ορισθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνές Έτος Χημείας.Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου μας συμμετείχε καθ’ όλη τη χρονιά στον εορτασμό με σειρά εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικά στις 13 Μαΐου 2011 φοιτητές, διδάσκοντες και άλλοι καλεσμένοι του Τμήματος Χημείας συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο Α15 για να παρακολουθήσουν μία σειρά πέντε σύντομων παρουσιάσεων με γενικό θέμα τη συμβολή της Χημείας σε συναφείς επιστημονικούς κλάδους. Ακόμη, στις 24 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση για το Διεθνές Έτος Χημείας στην Αίθουσα Τε λετών του Πανεπιστημίου. Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αν. Βάρβογλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη «Χημεία και τις Καλές Τέχνες».

Την 1η Ιουνίου 2011 έλαβε χώρα μια πολύ ξεχωριστή ημερίδα. 

Δεκαπέντε προπτυχιακοί φοιτητές είχαν επιλέξει ειδικά θέματα μεγάλου χημικού ενδιαφέροντος τα οποία επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν. Επίσης, το φθινόπωρο το Τμήμα Χημείας άνοιξε τα εργαστήριά του σε επισκέψεις μαθητών και οργάνωσε επιμορφωτικές ομιλίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο Χημείας που πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια- Τοσίτσεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς ΄Ετους Χημείας 2011 και παρακολούθησαν περισσότεροι από 900 μαθητές. Την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούσαν μέλη Δ.Ε.Π. των Τμημάτων Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Γενικό Χημείο του Κράτους ενώ το Συνέδριο οργανώθηκε από την Εποπτεία και τους καθηγητές των Σχολείων, σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ένωση Ελλήνων Χημικών και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Τέλος η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας προκήρυξε, ανάμεσα στα μέλη της, διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας με θέμα τον εορτασμό του Έτους Χημείας. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός σχεδιαστών και επιλέχτηκαν σε σύνολο δεκατέσσερεις αφίσες.

Δημοσιεύουμε τις τρεις αφίσες που κέρδισαν τα βραβεία που είχαν προκηρυχθεί και ανήκουν με τη σειρά (από αριστερά προς τα δεξιά) στους:
1. Τσιμουρδάγκα Χρυσόστομο
2. Κανελλόπουλο Κώστα
3. Γραβαρίτη Βασίλη

οι αφίσες που συμπληρώνουν τις τελικές επιλογές ανήκουν αλφαβητικά στους: Αντωνίου Γιάννη, Αρβανίτη Δημήτρη, Ζλάτη Αντώνη, Καρβουνάρη Βέτη, Κληρονόμο Σπύρο, Κωτσού Ελευθερία, Λινάκη Μάριο & Μπαρουτά Ιωάννα, Μπάβα Εύη, Παρτσινέβελο Σπύρο, Σταματόπουλο Δημήτρη, Τριανταφυλλάκο Γιώργο.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!