| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Eν Τάχει -180

Δημοσίευση: 08-12-2011 - Φύλλο:180


Ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Ευάγγελος Μουτσόπουλος τιμήθηκε από την Ρουμανία
Ο καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Ευάγγελος Μουτσόπουλος, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμος ξένος εταίρος της Ρουμανικής Ακαδημίας, ανακηρύχθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2011, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου. Παράλληλα σε ειδική τελετή στις 13 Οκτωβρίου, παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ρουμανίας με τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Αξίας.

Ο Καθηγητής Αθανάσιος Μαρκόπουλος νέος Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ενώσεως Βυζαντινών Σπουδών
Στο τελευταίο Διεθνές Βυζαντινολογικό Συνέδριο, που έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο κ. Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη παμψηφεί Γραμματέας της Διεθνούς Ενώσεως Βυζαντινών Σπουδών. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στις Βυζαντινές Σπουδές και διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Το Δ.Σ. του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί στις διαλέξεις μελών του, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Κεντρικό Κτήριο- Αμφιθέατρο Δρακοπούλου, ώρα 19.00: 05/12, κ. Παύλος Τούτουζας: «Από την ιστορία της ιατρικής-καρδιολογίας». 12/12, κ. Παναγιώτης Σίσκος: «Από την πράσινη χημεία, στην πράσινη ανάπτυξη». 16/01, κ. Χρήστος Κουμέλης: «Το 1453 του 20ού αιώνος» 23/01, κ. Γεώργιος Μποζώνης.: «Ο νεοσωκρατισμός».

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Από την 1η Νοεμβρίου το Μουσείο Ιστορίας θα είναι ανοικτό το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ. Τις Κυριακές πραγματοποιείται ξενάγηση στη 1.00 μ.μ.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΠΑΙΔΙΑ:
Κυριακή πρωί στο Μουσείο Παλαιοντολογίας & Γεωλογίας Ανοιχτό για το κοινό σε πιλοτική βάση κάθε Κυριακή πρωί, από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, είναι το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα το επιστημονικό προσωπικό απαντάει σε ερωτήματα, ενώ έχουν προγραμματιστεί πολλές συμπληρωματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
http://paleo-museum.uoa.gr/paleontology/
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!