| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Να μην (ξε)χάσω 174

Του Λάμπρου Λιάββα

Δημοσίευση: 05-04-2011 - Στήλη: ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ - Φύλλο:174


Έκθεση

«Τεχνης Πολιτική»

Μια ευκαιρία για γνωριμία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μέσα από μιαν ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που διερευνά τη σχέση πολιτικής και τέχνης. Έως τις 30 Απριλίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που στεγάζεται –προσωρινά– στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, από Τρίτη έως Κυριακή, ώρες 11:00-19:00.

www.emst.gr

 

Μουσική

O Jan Garbarek στο Μέγαρο Μουσικής

O κορυφαίος σαξοφωνίστας της τζαζ έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία με το κουαρτέτο του, σε σύμπραξη με τον δεξιοτέχνη των κρουστών Trilok Gurtu. Στις 9 Aπριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη), στις 20:30. Φοιτητικό: 25 ευρώ.

www.megaron.gr

 

Εκδήλωση

Διήμερο αφιέρωμα στα κόμικς

Mια καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση με θέμα τα κόμικς για μικρούς και μεγάλους, με παζάρια, εργαστήρια, συζητήσεις και προβολές. Από 8 έως 10 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22). Πληροφορίες: www.comicdom-con.gr

 

Παράσταση

«Μέσα» του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η νέα παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου με εξάωρη διάρκεια αλλά και δυνατότητα να την παρακολουθήσεις… τμηματικά, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα. Από 13 Απριλίου έως 15 Μαΐου, από Τετάρτη έως Κυριακή (για 20 παραστάσεις), στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5), από 17:30-23:30.

www.ellthea.gr

 

 

Μουσείο

Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

Το σπίτι του ζωγράφου έχει μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Μουσείο. Εκτός από τη μόνιμη συλλογή, έως τον Δεκέμβριο γίνεται έκθεση με επιλογή έργων του Τσαρούχη με θέμα την ανθρώπινη φιγούρα. Πλουτάρχου 28 (Mαρούσι), Tετάρτη - Kυριακή 9:00-14:00.

 

 

 

Παραδοσιακή μουσική

Γνωριμία με τη λαϊκή μουσική των Βάσκων

Το ισπανικό συγκρότημα «Χάριοτς» παρουσιάζει παραδοσιακή μουσική από την περιοχή των Βάσκων. Στις 18 Απριλίου, στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα). www.atenas.cervantes.es

 

Συζήτηση

Η κίνηση των ανθρώπων και των εμπορευμάτων στα λιμάνια της Μεσογείου στην αρχαιότητα και σήμερα

Συζήτηση στο πλαίσιο του κύκλου «Μεσόγειος-Μια υπόθεση σαγήνης» στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του Ιδρύματος Ωνάση. Επί αιώνες σταυροδρόμι ανθρώπων και ιδεών, τόπος ανοιχτός στο νέο, την αμφισβήτηση και τη διαφορετικότητα, η λεκάνη της Μεσογείου γέννησε συνεργασίες, συγκρούσεις, ποικιλία πολιτισμών και τις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες. Εδώ γεννήθηκαν και άκμασαν ο ελληνικός, ο ρωμαϊκός και ο αιγυπτιακός πολιτισμός. Στη λεκάνη της Μεσογείου διαμορφώθηκαν τα ιδεώδη του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού, χάρη στο πνευματικά πρόσφορο έδαφος που παρείχαν τα μεγάλα λιμάνια και οι πόλεις της, όπου επί αιώνες διασταυρώνονταν άνθρωποι και ιδέες. Στην αυγή του 21ου αιώνα, πώς εξακολουθούμε να αντλούμε από την πλούσια αυτή κληρονομιά μας; Ομιλητές: Guven Incirlioglu (εικαστικός), Γιώργος Σταϊνχάουερ (αρχαιολόγος) και Alain Trannoy (διευθυντής ερευνών στην École des Ηautes Études en Sciences Sociales του Παρισιού). Στις 27 Απριλίου, στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107-109), στις 19.00.

www.sgt.gr

 

Βιβλίο

Απόστολος Κώστιος, Δημήτρη Μητρόπουλου «Αυτοβιογραφικά».

Ελληνικές Μουσικολογικές Εκδόσεις, Παπαγρηγορίου-Νάκας.Μια γνωριμία με τον κορυφαίο Έλληνα μαέστρο και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις, ομιλίες, άρθρα και επιστολές του, που έχει επιλέξει και σχολιάζει ο κυριότερος μελετητής του έργου του Απόστολος Κώστιος, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου μας.

 

 

 

Ιστοσελίδα

Η Καπέλα Σιξτίνα …online!

Mια ψηφιακή περιήγηση στο αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου που βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα στο Βατικανό. Με τη δυνατότητα να μεγεθύνει ο επισκέπτης στις λεπτομέρειες που επιθυμεί.

www.vatican.va/various/cappelle/sistina vr/index.htlm

 

 

Φοιτητικός διαγωνισμός

Ζητούνται νέες ψηφιακές ιδέες!

Μέχρι τις 15 Απριλίου οι φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «Ε-nnovation» του Οικονομικού Πανεπιστημίου μπορούν να καταθέσουν την ιδέα τους (3-5 σελίδες) για μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που προσφέρει υπηρεσίες μέσω ψηφιακών μέσων ή για ένα νέο ψηφιακό προϊόν. Ποτέ δεν ξέρεις… κάπως έτσι ξεκίνησε και ο ιδρυτής του facebook! Πληροφορίες στο www.eltrun.gr
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!