| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 197

Δημοσίευση: 04-07-2013 - Φύλλο:197
Οι πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και όλα τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας για τις βαθμολογίες των εισακτέων και τον αριθμό των βάσεων απασχόλησαν τις προηγούμενες ημέρες τις εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων.

 

«Γενική πτώση των βάσεων εισαγωγής - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - αναμένεται φέτος σε όλα τα επιστημονικά πεδία» έγραψε η εφημερίδα Ναυτεμπορική. «Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τα στατιστικά των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Ενδεικτικό της αναμενόμενης... ελεύθερης πτώσης στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και σταΤΕΙ είναι ότι για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια δεν αποκλείεται να σημειωθεί σημαντική πτώση ακόμη και στις υψηλόβαθμες ιατρικές σχολές. Όσο για τους αριστούχους, φέτος αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση» αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε.

 

«Οι επιδόσεις των υποψηφίων ρίχνουν τις βάσεις» έγραψε η Καθημερινή. «Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα οι φετινές βαθμολογίες» έγραψε η εφημερίδα. «Το 35,35% πήρε βαθμό πρόσβασης κάτω από 10, ενώ μόλις το 5,75% αρίστευσε» επισημαίνει.

 

Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι «Γενικευμένη θα είναι φέτος η πτώση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι επιδόσεις των υποψηφίων, που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας, κινήθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλές... πτήσεις, λόγω και του υψηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων σε κρίσιμα μαθήματα όπως τα Μαθηματικά κατεύθυνσης. Είναι ενδεικτικό ότι η βάση της πλέον περιζήτητης σχολής, της Ιατρικής Αθηνών, θα βρεθεί κοντά στο όριο των 19.000 μορίων – πέρυσι ήταν στα 19.170 μόρια, χωρίς να αποκλείεται να πέσει κάτω από αυτό, για πρώτη φορά από το 2002, όταν βρέθηκε στα 18.835 μόρια. Το στίγμα τους στην κατεύθυνση των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα βάλουν και οι αυξομειώσεις του αριθμού των εισακτέων ανά Τμήμα, όπως προέκυψαν από το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

 

«Βουτιά στις βάσεις εισαγωγής ΑΕΙ-ΤΕΙ» ήταν ο τίτλος του Έθνους, που αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ του ότι: «Μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα πρέπει να περιμένουν οι υποψήφιοι για να μάθουν οριστικά σε ποια σχολή θα εισαχθούν, παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως φέτος οι βάσεις εισαγωγής θα πάρουν την κατηφόρα και μάλιστα σε όλα τα επιστημονικά πεδία».

 

«Το "ασανσέρ" των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ: Πώς θα κινηθούν» έγραψε η Ημερησία. «Ως οι δυσκολότερες των τελευταίων ετών χαρακτηρίζονται από εκπαιδευτικούς οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις» αναφέρει τορεπορτάζ της εφημερίδας. Από την άλλη πλευρά, το Βήμαonline έγραψε ότι αναμένονται «Και πάλι μετεγγραφές στα πανεπιστήμια, στις 4.604 οι αιτήσεις».

 

«Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν στο τμήμα που μετεγγράφονται όσοι είχαν αυτό το δικαίωμα με βάση τις αλλαγές που έκανε εφέτος το υπουργείο Παιδείας, ενώ χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων θα μπορέσουν να κάνουν και οι εισακτέοι του 2011» αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!